Vil du vaksinere deg mot apekopper?

Apekopper har spredt seg raskere i Europa enn først antatt, og en etterspurt vaksine er nå på vei inn på det europeiske og norske markedet. Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) har lansert en undersøkelse for menn som har sex med menn, for å kartlegge holdningene til en slik vaksine. HivNorge oppfordrer alle i målgruppen til å delta i undersøkelsen.

scheduleOppdatert: 01.08.2022

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Det vil i første omgang være få vaksiner til disposisjon, og Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet vil lage en strategi for å distribuere disse. I og med at menn som har sex med menn har vært de som i størst grad har vært rammet av sykdommen i Europa, og dermed mest sannsynlig vil være aktuelle kandidater for koppervaksinen, retter undersøkelsen seg mot denne målgruppen.

Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) er et byrå i Den europeiske union, som jobber med å forebygge infeksjoner i regionen. ECDC har sikret at undersøkelsen er oversatt til 25 språk, inkludert norsk. I tillegg til at undersøkelsen annonseres gjennom organisasjoner i Europa, distribueres den også via Hornet og Grindr. Undersøkelsen er åpen til 8. august.

Klikk her for å svare på undersøkelsen (norsk).

Monky pox survey in English

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.