Vad

Verdens aidsdag har siden 1988 blitt markert over hele verden 1. desember. I Oslo markeres dagen med stands, gudstjeneste, fakkeltog og fest. HivNorge arrangerer fagkonferanse fredag 30. november.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter:

labelEmner:

Årets slagord er «Ta ansvar!», og temaet for konferansen er å se hvordan det nasjonale hiv- og aidsarbeidet samsvarer med Norges internasjonale engasjement i saken. Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad kommer og hun skal snakke om hvordan takle hivepidemien her i landet.

I tillegg vil stortingsrepresentant Odd-Einar Dørum (V) og HivNorges styreleder Per Miljeteig holde innlegg om nasjonale strategier og hvordan hiv- og aidsproblematikken bør angripes her i landet. Dessuten vil overlege dr Frank O. Pettersen ved Ullevål universitetssykehus snakke om hivforskning her i landet. Anders Krystad fra Norges Fotballforbund vil åpne konferansen.

Plussprisen

Aksept

Sosial- og helsedirektoratets sider

Les også

schedule16.02.2024

→ Oppdaterte retningslinjer for hivbehandling

De nasjonale retningslinjene for oppfølging og behandling av hiv er oppdaterte og inneholder noen endringer fra 2023-utgaven. Injeksjonsbehandling, koinfeksjon med hepatitt B og vaksinering mot lungebetennelse er blant endringene som løftes frem.

schedule02.02.2024

→ Å bli eldre med hiv

—Det er fint at vi diskuterer temaet å bli eldre med hiv, da det sier noe om hvordan det medisinske bildet på hiv har endret seg. Nå retter vi fokus mot å leve lengre med livskvalitet, og ikke bare å overleve, slo overlege Birgitte Stiksrud fast under HivNorges temamøte om å bli eldre med hiv.