Vad

Verdens aidsdag har siden 1988 blitt markert over hele verden 1. desember. I Oslo markeres dagen med stands, gudstjeneste, fakkeltog og fest. HivNorge arrangerer fagkonferanse fredag 30. november.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter:

labelEmner:

Årets slagord er «Ta ansvar!», og temaet for konferansen er å se hvordan det nasjonale hiv- og aidsarbeidet samsvarer med Norges internasjonale engasjement i saken. Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad kommer og hun skal snakke om hvordan takle hivepidemien her i landet.

I tillegg vil stortingsrepresentant Odd-Einar Dørum (V) og HivNorges styreleder Per Miljeteig holde innlegg om nasjonale strategier og hvordan hiv- og aidsproblematikken bør angripes her i landet. Dessuten vil overlege dr Frank O. Pettersen ved Ullevål universitetssykehus snakke om hivforskning her i landet. Anders Krystad fra Norges Fotballforbund vil åpne konferansen.

Plussprisen

Aksept

Sosial- og helsedirektoratets sider

Les også

schedule23.03.2023

→ Nytt styre i HivNorge

Årsmøtet i HivNorge som ble avholdt 23. mars, valgte nytt styre og ny styreleder. Leif-Ove Hansen overlater stafettpinnen til Roger Dybedahl.

schedule15.03.2023

→ Årsrapporten over seksuelt overførbare infeksjoner er klar

Folkehelseinstituttet lanserte i dag sin årlige rapport om overvåkning over seksuelt overførbare sykdommer i Norge. Dette inkluderer en oversikt over hivsituasjonen i Norge i 2022. Effektive tiltak som tidlig diagnostikk, vellykket hivbehandling og den hivforebyggende behandlingen PrEP, har resultert i et lavt antall personer som er smittet i Norge, med en nedgang på 80% de siste ti årene.