Tidenes hagefest

Et kremlag av artister bidrar til å sette fokus på hivsaken og hivpositives livssituasjon på hagefesten hos Aksept på St. Hansaften. Blant artistene finner vi Wenche Myhre, Bettan, Heine Totland og Oslo fagottkor. Bjarte Hjelmeland er konferansier.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

Det er fjortende gang at Aksept – senter for alle berørt av hiv inviterer til utendørs festkveld i hagen øverst på Grünerløkka i Oslo, hvor et kremlag av artister bidrar til å sette fokus på hivsaken og hivpositives livssituasjon. Konferansier for årets hagekonsert er Bjarte Hjelmeland. Med 25 år bak seg som skuespiller, regissør, teatersjef, sanger og revyartist, sist sett i forestillingen ”Gu kor gøy”, er vi sikre på at han vil gjøre sitt for at midtsommerskvelden skal bli skikkelig gøy!

Wenche Myhre, Lene Kongsvik Johansen, Elisabeth ”Bettan” Andreassen, Heine Totland, Oslo fagottkor, Tord Gustavsen, Håkon Kornstad, Espen Grjotheim, Monica Ifejilika, Herbie Skarbie og Trond Haugmark er blant årets artister.

Bjarte Hjelmeland er konferansier. foto: Eirik Helleland Urke.

Det blir fokus på hivsaken og appeller fra scenen, og helseminister Bent Høie vil være til stede under arrangementet.

Som alltid er det gratis inngang og salg av mat og alkoholfri drikke. Overskuddet av salget og den pengegaven hver enkelt publikummer gir, går uavkortet til Aksepts eget solidaritetsfond som støtter ulike prosjekter rettet mot hiv-positive rundt omkring i verden. Husk å ta med deg kontanter og gi så det monner. I år vil det også være mulig med sms-innbetaling.

Les mer på Aksepts hjemmesider.

Hagekonserten er alkoholfri, og det er ikke lov å nyte alkohol eller å ha alkohol med seg inn på området. Arrangementet foregår utendørs, så kle deg etter været. Det er ingen parkeringsmuligheter på Aksept denne dagen. Hagekonserten finansieres med midler fra Helsedirektoratet.

Hagekonsert på AkseptAdresse: Fagerheimgata 16Portene åpner kl. 18.00Gratis inngang – Innsamling til Aksepts solidaritetsfondArrangementet er utendørs og alkoholfrittArr: Aksept – senter for alle berørt av hiv/Stiftelsen Kirkens bymisjon Oslo

Hagekonsert på Aksept

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.