Starter opp igjen populær samtalegruppe  

Denne høsten starter HivNorge opp igjen med samtalegruppe for menn som har sex med menn. — Tilbudet var svært populært sist det ble gjennomført, og vi er glade for å igjen kunne tilby slike samtalegrupper til medlemmer i målgruppen, sier HivNorges generalsekretær Anne-Karin Kolstad.  

scheduleOppdatert: 16.10.2023

createForfatter: Kristin Marie Holland

labelEmner:

Samtalegruppen er åpen for menn som har sex med menn som lever med hiv eller bruker PrEP. Selv om mennesker som definerer seg selv som utenfor den heterofile normen erfarer at man lever gode liv, kan man møte utfordringer knyttet til blant annet ensomhet, diskriminering og skam. Målet for gruppen er å kunne dele og støtte hverandre i både gleder og utfordringer. 

Gruppens deltakere kan selv foreslå temaer eller utfordringer, og være med på å forme tilbudet basert på sine ønsker og behov. Temaer som identitet og seksualitet, relasjoner, grenser og grenseløshet, hiv, PrEP, chemsex og mye annet er aktuelt for samtalene. 

Gruppen ledes av psykoterapeut Rolf Aspestrand, som også tidligere har ledet samtalegruppe hos HivNorge. Han har flere års erfaring som terapeut og bidrar med kunnskap og erfaringer i samtalene. — Jeg ønsker å skape et trygt rom der vi kan støtte hverandre, oppleve et gjenkjennende blikk og bygge tilhørighet. Noe som for mange oppleves vanskelig i andre fora, sier Aspestrand om tilbudet.  

HivNorge fikk svært gode tilbakemeldinger sist gang det ble gjennomført samtalegruppe for menn som har sex med menn. —Vi erfarer at mange setter pris på å kunne delta i en gruppe som møtes jevnlig over tid, for da rekker man å bygge tillit og trygghet i gruppen, sier Kolstad.  

Den første samtalegruppen for høsten arrangeres fredag 20. Oktober. For personer bosatt utenfor Oslo, gjør HivNorge fortløpende vurdering for å dekke reisekostnader for deltakere. Har du lyst til å delta? Du finner mer informasjon og påmelding her.

Les også

schedule13.05.2024

→ Per Miljeteig tildeles Kongens fortjenstmedalje  

Mandag 13. mai ble aktivist og tidligere styreleder i HivNorge, Per Miljeteig tildelt Kongens fortjenestmedalje. Statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland var til stede på seremonien på Håndverkeren i Oslo for å overrekke medaljen.

schedule08.05.2024

→ HivNorge søker ny rådgiver

Vi søker nå etter en rådgiver i 100% stilling til å bli en del av laget. I dag er vi 7 personer som jobber både selvstendig og i team, vi har en flat struktur der alle ansatte rapporterer direkte til generalsekretær. Vi lover spennende utfordringer og muligheten til å gjøre en forskjell.