Søknadsfrist til Hivfondet 1. mai

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.

scheduleOppdatert: 04.04.2022

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Hivfondet er et fond som gir bistand til mennesker som lever med hiv i Norge og som er i en vanskelig økonomisk situasjon.

Hivfondet gir ikke bistand til tiltak eller forhold som det påhviler det offentlige å dekke, eksempelvis ytelser via NAV.

Ingen begrensninger

Det er ingen begrensninger for hva man kan søke om, tanken er at fondet skal bidra til å bedre livssituasjon til mennesker som lever med hiv og som er i en vanskelig økonomisk situasjon. Det er mulig å søke om støtte to ganger i året, 1. mai og 1. oktober.

Hivfondet ønsker at mest mulig av midlene skal gå til søkerne, og ikke til omfattende saksbehandling og drift. Derfor er det viktig at alle punktene i søknadsskjemaet fylles ut. Det er viktig å huske på å krysse av søknadens siste punkt om å bruke sensitive personopplysninger ved behandling av søknaden. Dersom dette punktet ikke er krysset av vil ikke søknaden behandles.

Søknaden må være komplett

Alle søknader blir også makulert etter hver søknadsrunde, så Hivfondet her ingen mulighet til å hente opp tidligere innsendt dokumentasjon. Alle søknader må derfor være komplette, med alle vedlegg som etterspørres.

Mer informasjon om Hivfondet, om hvordan man søker og søknadsskjema, finnes på Hivfondets sider.

Opptak fra temamøte om Hivfondet, med styreleder Geir Audun Andersen.

Les også

schedule08.03.2024

→ Kvinners helse og rettigheter i fokus  

På den internasjonale kvinnedagen 8. mars, rettes fokuset mot de ulike utfordringene kvinner står overfor, både nasjonalt og globalt. I likhet med UNAIDS vil HivNorge understreke behovet for å beskytte kvinners rettigheter for å sikre og ivareta helse, spesielt for jenter og kvinner som lever i fattigdom og i krigs- og konfliktområder. 

schedule07.03.2024

→ Informasjon til årsmøtets deltagere 

Vi har innkalt til ordinært årsmøte 21. mars 2024, kl. 18.30. Møtet holdes i HivNorges lokaler i Rosenkrantz' gate 4 i Oslo, men det vil også legges til rette for digital deltagelse. For å kunne delta på årsmøtet må du være medlem og ha betalt kontingent for 2023.