Skeive dager

I år som i fjor vil HivNorge markere seg på festivalområdet under Skeive dager. HivNorge tilbyr også hivtesting i samarbeid med Olafiaklinikken.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug

labelEmner:

Skeive dager

I alt var det 69 personer som testet seg i fjor, Nærmere 35 % var ikke beskyttet mot hepatitt B. Disse personene fikk tilbud om å gjennomføre vaksineprogrammet ved klinikken som er ett av våre satsingsområder. Nærmere 20 % av de som testet seg for hiv i fjor hadde aldri testet seg for hiv tidligere og det ble testet positivt på hiv.

Fra HivNorges stand under Skeive dager i 2009.

 

I tråd med Verdens helseorganisasjon (WHO) som mener at økt testing for hiv vil være et viktig tiltak for å begrense videre spredning av hiv, er vi av den oppfatning at tilbud om lett tilgang til teste tilbudet vil kunne være et tiltak som reduserer spredningen av hiv.

Fjorårets stand var svært godt besøkt, og særlig ble kondomdraktene viet stor oppmerksomhet. Også i år vil vi presentere “dukkene” våre i sine flotte drakter, laget av kondomer selvfølgelig. Draktene er laget i Thailand.

Vår stand vil bli å finne på Rådhusplassen fra og med onsdag 23. juni til og med lørdag 26. juni. Festivalområdet er åpent fra kl 15 til midnatt, lørdag åpnes området kl 12.00. Tilbud om hivtest tilbys alle i perioden onsdag 23/6 til fredag 25/6 i tiden 15.30 til 20.00.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.