Sexy

Forbløffelsen bredte seg åndeløst i lokalet da lederen for workshopen om sikrere sex i fullt alvor ba deltagerne i salen om å snu seg mot side mannen eller kvinnen og fortelle om sin aller beste sexopplevelse.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Olav André Manum

labelEmner:

The Pleasure Project

– Nytelse kan være et viktig forebyggende virkemiddel, sa hun og viste til undersøkelser som slo fast at dersom folk ble seksuelt opphisset av sikrere sex så ville de også få lyst til å praktisere det.

Sammen med to kolleger fra DKT International – en familieplanleggingsorganisasjon som også jobber med hivforebygging i tredje verden – hadde Pulpott tatt initiativ til å gjennomføre en workshop beregnet på mennesker som skal lære andre om sikrere sex.

 

– Til å være en konferanse om hiv og dermed også betydningen av sikrere sex, snakkes det forbausende lite om nytelse, seksualitet og kondombruk her i Washington, sa hun blant annet når hun skulle forklare hva som motiverte henne og kollegaene til å invitere til workshoppen.

Chris Purdy og Daniel Marun fortalte kort om hvordan DKT tok i bruk erotiske virkemidler når de skulle selge et sikrere sex-budskap for sine kondomer. For som Purdy sa: – Hvis du kan få folk til å assosiere orgasme med kondom, så vil de også bruke dem.

Purdy og Murin fortalte om tankegangen bak kondomreklamen og så var det meningen at deltagerne skulle forsøke å skape ideene til en film om kondombruk slik at seerne ble tent på å bruke dem. Deretter kunne de som ville få presentere sine forslag fra scenen.

Det var kanskje to hundre deltagere på workshoppen. Mange gikk da dette kom opp, men de aller, aller fleste ble værende. Og for å vise hva slags retning hun ønsket at presentasjonen skulle ta, demonstrerte Pulpott selv hvordan bruken av kvinnekondomet kunne erotiseres. Det ble en del ”dirty talk” om hvordan ringene kunne brukes til stimulans av klitoris, hvordan den minste ringen kunne brukes som kukring av den mannlige partneren, alt på en måte som kunne glidd rett inn i en erotisk novelle.

Og forbausende nok fungerte det. Det ble en morsom seanse hvor ganske mange kom opp og presenterte sine ideer. Hvor erotisk opphissende det var, varierte selvsagt, avhengig av hvilket ståsted man har. Min favoritt handlet om en mann som forsøker å kjøpe seg en sjokolade på en salgsautomat. Automaten virker imidlertid ikke, så mannen gir opp og går tilbake til lokalet han kom fra. Der treffer han en annen mann som langsomt trekker opp et kondom med sjokoladesmak og ser inviterende på mannen som ville ha sjokolade…

Det hele var en morsom og uhøytidelig opplevelse som klart motvirket den kondomtrettheten vi av og til føler når vi skal snakke om det alle vet vi må gjøre, men som nesten ingen vil. Erotiserer vi kondomene på stadig nye måter, blir det også lettere å bruke dem.

 

Flere artikler fra AIDS2012 i Washington.

Les også

schedule26.02.2024

→ Er du ny i Norge og trenger hivmedisiner?

Alle som oppholder seg i Norge og lever med hiv, har rett til gratis hivbehandling. Denne får man hos leger på nærmeste sykehus med infeksjonsmedisinsk avdeling.

schedule16.02.2024

→ Oppdaterte retningslinjer for hivbehandling

De nasjonale retningslinjene for oppfølging og behandling av hiv er oppdaterte og inneholder noen endringer fra 2023-utgaven. Injeksjonsbehandling, koinfeksjon med hepatitt B og vaksinering mot lungebetennelse er blant endringene som løftes frem.