PrEP er nå tilgjengelig hos Sex og Samfunn  

Køene for å få PrEP har vært lange, men nå kan endelig flere aktører tilby den hivforebyggende behandlingen. Sex og samfunn i Oslo tilbyr nå PrEP til personer under 26 år eller personer som allerede får oppfølging av klinikken.

scheduleOppdatert: 18.08.2022

createForfatter: Alaa Zerbo

labelEmner:

Nå kan du få PrEP hos Sex og samfunn hvis du er under 25 år. Du kan også få PrEP hvis du er 25 år eller eldre dersom du mottar andre tilbud hos Sex og samfunn. Se her under «prioriterte grupper».

Vurderingsamtalen om behovet for PrEP og forberedende undersøkelser skjer hos sykepleier, og du får resept etter noen få dager hvis alt er i orden. Hos Sex og samfunn er det også mulig å teste seg for hiv og andre seksuelt overførbare infeksjoner, i tillegg til å snakke om sex og rus, overgrep, seksuelle utfordringer eller kjøp, bytte og salg av sex.  

Hvordan får jeg PrEP? 

Du som er under 25 år kan logge inn med BankID på Sex og samfunns nettside og bestille time direkte.

Dersom du er over 25 år og er i følgende målgruppe: personer som har kjøpt sex, personer som har erfaringer fra chemsex eller annen seksualisert rusbruk, og transpersoner inntil fylte 30 år som følges opp av Sex og samfunn og har behov for PrEP, kan Sex og samfunn henvise deg til Lovisenberg sykehus eller Olafiaklinikken. 

PrEP oppfølging

Når du har startet på PrEP vil du bli fulgt opp av sykepleier hos Sex og samfunn. Det vil være behov for oppfølging en måned etter oppstart, og deretter oppfølging hver tredje måned. Dersom alt er som det skal etter et års tid, vil oppfølgingen etter hvert kunne skje kun hvert halvår. 

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.