Populær quiz på Rådhusplassen

Var du på HivNorges stand under Skeive dager i Oslo? Svarte du på quizen? Nå er vinnerne av de flotte premiene trukket og her kan du se svarene på quizen. Kanskje du blir overrasket?

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Bente Bendiksen

labelEmner:

Et yrende folkeliv preget Rådhusplassen under Skeive Dager i Oslo, til tross for at værgudene viste varierende humør. Det var stor aktivitet på HivNorge sin stand, og mange testet kunnskapene sine om hiv med HivNorges quiz. Temaer som smitteveier og holdninger til mennesker som lever med hiv var noen av spørsmålene på quizen.

Et spørsmål som skapte mye diskusjon blant publikum var hvorvidt hivpositive har en juridisk plikt til å informere seksualpartnere om hivstatus. Hivpositive har ingen plikt til å informere, men derimot en plikt til å ikke utsette andre for smitterisiko.

Et annet spørsmål som mange var usikre på var hvorvidt hivpositive som jobber i barnehage, er pålagt å informere arbeidsgiver og kolleger. Hivviruset smitter kun gjennom blod, sæd og skjedesekret, og det utgjør derfor ingen smitterisiko å jobbe i barnehage. Og følgelig har man derfor ingen plikt til å informere om dette.

Vinnerne av de flotte premiene er trukket, og de vil bli kontaktet.

Svarene på HivNorges quiz fra Skeive dager i Oslo

 

 

 

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.