Plussprisen til Kim Fangen

Plussprisen for 2015 ble tildelt Kim Fangen på Litteraturhuset i forbindelse med HivNorges arrangement på verdens aidsdag. En overrasket og lykkelig prismottaker viser stolt fram prisen.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

I sin begrunnelse for årets pris sa styreleder Leif-Ove Hansen at Fangen har vært med å gi mennesker som lever med hiv et ansikt utad i mange ulike medier. Han har utelukkende fremstått med et positivt fortegn for å gi kunnskap, avmystifisere og normalisere hivinfeksjonen.

Han har alltid vært engasjert, og igangsatt hivpositive til selv å ta større ansvar for egen helse.  Han har jobbet mye for at helsepersonell og pasienter skal samarbeide mer, og vært utrettelig i arbeidet rundt større brukermedvirkning  og etablering av hivkoordinatorer, brukerstyring og mestringskurs rundt om i landet.

En glad Kim Fangen mottar årets Plusspris.

Fangen fyller alle kriteriene for prisen, ved at han har satt hiv på dagsordenen, bidratt til å gi hiv et ansikt, redusert myter og stigma rundt hiv ogbidratt med langvarig innsats for mennesker som lever med hiv, deres rettigheter og situasjon for øvrig.

HivNorge har delt ut Plussprisen siden 1997 og årets pris er den 19. i rekken. Blant tidligere prisvinnere finner vi blant andre HKH Kronprinsesse Mette Marit og Sir Elton John.  Prisen går til en person, en institusjon eller en organisasjon som fyller ett eller flere av følgende kriterier:

Det er styret i HivNorge som deler ut prisen, etter forslag innkommet fra medlemmer og andre.

Tidligere prisvinnere

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.