Plussprisen

Årets Plusspris ble tildelt Andrés Lekanger under HivNorges fagkonferanse på Verdens aidsdag 1. desember. Han fikk prisen for sitt bidrag til å gi hiv et ansikt.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Olav André Manum (tekst og foto)

labelEmner:

 

Under utdelingen på slutten av fagkonferansen sa HivNorges generalsekretær Evy-Aina Røe at ”Årets vinner får prisen fordi han setter hiv på dagsordenen, bidrar til å gi hiv et ansikt. Han bidrar også til å redusere stigmaet rundt hiv. Lekanger tør dessuten å utfordre tradisjonelle meninger blant annet gjennom å stille spørsmål ved vedtatte sannheter, heter det i HivNorges begrunnelse for tildelingen”.

Til tross for sin unge alder har Andrès Lekanger markert seg sterkt i den norske hiv-debatten. Gjennom sitt engasjement utfordrer han ikke bare vedtatte sannheter, HivNorge ser dessuten ”tendenser til at han vil endre måten å sette dagsorden på, gjennom nettopp å stille spørsmål ved den tradisjonelle arbeidsformen i tilnærmingen til hivproblematikken.

Lekanger har også uttalt at han ønsker mer enn å gi hiv et ansikt, han vil avmystifisere selve det å leve med hiv i Norge. Hans åpenhet er beundringsverdig, og årets prisvinner er en verdig vinner, ”en modig ung mann med en nødvendig stemme.”

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.