penger

5.970 blanke norske kroner tikket forleden inn på HivNorges konto. Gaven kom fra Rud videregående skole i Bærum som har lang tradisjon for å markere Verdens aidsdag 1. desember.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Olav André Manum (tekst og foto)

labelEmner:

Jan Roger Øren er ansvarlig for markering av Verdens aidsdag ved Rud videregående skole i Bærum, en markering som skjer hvert år. I år gikk de innsamlede midlene til HivNorge.

I år bestemte skolen seg til å gi overskuddet fra utlodningen den dagen til hivsaken. Valget falt på HivNorge, som så absolutt har bruk for pengene!

– Vi ble imponert av arbeidet HivNorge gjør etter å ha sjekket litt rundt omkring på nettet, forteller Jan Roger Øren. Han er avdelingsleder for musikk, dans og drama. Det var denne avdelingen som hadde det hovedansvaret for fjorårets arrangement rundt Verdens aidsdag 1. desember.

– Dermed ble det lett for oss å velge HivNorge som mottaker, fortsetter Øren, som mer enn gjerne oppfordrer og utfordrer andre skoler og institusjoner til å gjøre det samme.

Han kan fortelle at Rud videregående skole har lange tradisjoner for å markere Verdens aidsdag, noe som ikke har blitt mindre viktig etter at den offentlige diskusjonen og oppmerksomheten rundt hiv og aids har stilnet av. Ungdom trenger fremdeles informasjon, mener Øren, og det er viktig at skolen gir dem denne.

Rud videregående har i en årrekke samarbeidet med en sykepleierskole nord i Zambia for å utveksle kunnskap, informasjon og mennesker. Ved markeringen av fjorårets Verdens aidsdag var en gruppe fra denne skolen på besøk i Bærum og deltok i markeringen. Deres bidrag var en teaterforestilling der de viste frem hvordan dans og teater ble brukt i det hivforebyggende og hivopplysende arbeidet i hjemlandet.

– I tillegg var den internasjonalt kjente danseren Martin Løfnes på besøk i Oslo denne dagen. Løfnes har selv mistet nære slektninger til aids og for ham var det derfor en fin anledning til å være med å markere sin solidaritet med hivpositive. Han deltok i vår markering med en danseoppvisning sammen med elever fra Musikk, dans og dramaavdelingen her på skolen.

– Det hele var meget vellykket, forteller Øren stolt. Han regner med at Rud videregående vil fortsette å markere Verdens aidsdag også i kommende år.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.