På plass i Paris

I morgen åpner den niende vitenskapelige konferansen om hiv, IAS2017, i Paris. Fram til og med onsdag vil en rekke presentasjoner, foredrag, workshops og symposier kaste lys over nye utviklingstendenser omkring behandling og forebygging av hiv. Andre seksuelt overførbare infeksjoner og hepatitter har også fått bredere plass på denne konferansen.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Arne Walderhaug (tekst og foto)

labelEmner:

Generalsekretær Anne-Karin Kolstad, juridisk rådgiver Johan P. Hougen og undertegnede er på plass for HivNorge. Gjennom de neste dagene vil vi rapportere hjem til Norge om nytt på området og fra workshops og seminarer vi deltar på.

Generalsekretæren er optimistisk om hva vi vil tilegne oss om nye oppdagelser og erfaringer siden verdens fremste forskere og klinikere er samlet i Paris de neste dagene. – Mye handler om PrEP, sier generalsekretæren, men når hun titter gjennom programmet savner hun flere presentasjoner og resultater omkring det å ha levd lenge med hiv. – Særskilt siden dette var et fokustema på den åttende konferansen i Vancouver for to år siden, sier hun. – Dette er noe HivNorge satser på, så vi håper vi finner noen foredrag og workshops som kan gi oss verdifull informasjon.

Juridisk rådgiver Johan P. Hougen synes det er fint at også forebygging trekkes fram. – Her vil man se på hvordan dette kan gjøres i både lav-. mellom- og høyinntekstland. Videre trekkes også andre seksuelt overførbare infeksjoner fram, sammen med hepatitter. Det er ikke bare hiv, sier juristen.

– Det er mye spennende forskning, sier generalsekretæren, men hun savner presentasjoner fra Norge og andre nordiske land. – Hvor er norsk forskning, spør hun.

Generalsekretær Anne-Karin Kolstad (til venstre), juridisk rådgiver Johan P. Hougen (til høyre) og artikkelforfatteren er på plass for HivNorge.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.