Ønsker seg mer om eldre

HivNorges generalsekretær Anne-Karin Kolstad og Kim Fangen fra Nye Pluss løper fra foredragssal til foredragssal for å få med seg mest mulig fra hiv-konferansen i Paris. Bortsett fra alle de høyttravende medisinske foredragene er det også mer jordnære temaer å velge blant. Og mye handler om PrEP.

scheduleOppdatert: 02.10.2017

createForfatter: Arne Walderhaug (tekst og foto)

labelEmner:

Generalsekretæren hadde imidlertid ønsket seg mer om hivpositive som har levd lenge med viruset. – På den forrige konferansen i Vancouver for to år siden var eldre og hiv et stort tema. Dette er et satsingsområde for HivNorge og jeg hadde håpet å få mer inspirasjon til det arbeidet vi skal i gang med hjemme i Norge.

Kim Fangen er enig med Kolstad og synes det kunne vært flere sesjoner hvor det blir satt søkelys på temaer omkring eldre og de som har levd med viruset i lang tid. Forøvrig synes han det er litt for tidlig å oppsummere konferansen.

Det er første gang Fangen er på denne vitenskapelige konferansen, men synes det kunne vært mer involvering av brukerne. – Det er viktig å løfte fram brukerne, sier Fangen, og referer til professor El-Sadr som i sitt foredrag i dag tidlig påpekte at alt helsearbeid må ta utgangspunkt i de vitenskapen skal behandle. – Det gir bedre helhetlig ivaretakelse og bedre utnyttelse av resursene, sier Fangen.

Les også: PrEP gir hundre prosent beskyttelse

Les også: Kan vi få slutt på hiv-pandemien uten en vaksine?

Les også

schedule08.12.2023

→ Grønt lys for langtidsvirkende PrEP

Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) har gitt medisinselskapet GSK markedsføringstillatelse for langtidsvirkende PrEP i Europa, både som injeksjon og som tabletter. – Denne behandlingen er fortsatt kostbar, sier generalsekretær Anne-Karin Kolstad i HivNorge, og hun tror den kun vil tilbys et fåtall.

schedule05.12.2023

→ Norge kan bidra til å stoppe den globale AIDS-pandemien ved å støtte lokalsamfunnene i frontlinjen

Verden har en fantastisk mulighet. Den kan få slutt på aids-pandemien som en trussel mot folkehelsen innen 2030. Å styrke investeringene i aidsresponsen vil også fremme jenters og kvinners rettigheter og myndiggjøring, menneskerettighetene til LHBTQI-personer og global helse. Norges internasjonale bistand er avgjørende for å sikre at dette lykkes.