camera_altFOTO: HivNorge
Ønsker seg mer om eldre
HivNorges generalsekretær Anne-Karin Kolstad og Kim Fangen fra Nye Pluss løper fra foredragssal til foredragssal for å få med seg mest mulig fra hiv-konferansen i Paris. Bortsett fra alle de høyttravende medisinske foredragene er det også mer jordnære temaer å velge blant. Og mye handler om PrEP.
scheduleOppdatert: 02.10.2017
createForfatter: Arne Walderhaug (tekst og foto)
labelEmner:
Generalsekretæren hadde imidlertid ønsket seg mer om hivpositive som har levd lenge med viruset. – På den forrige konferansen i Vancouver for to år siden var eldre og hiv et stort tema. Dette er et satsingsområde for HivNorge og jeg hadde håpet å få mer inspirasjon til det arbeidet vi skal i gang med hjemme i Norge.
Kim Fangen er enig med Kolstad og synes det kunne vært flere sesjoner hvor det blir satt søkelys på temaer omkring eldre og de som har levd med viruset i lang tid. Forøvrig synes han det er litt for tidlig å oppsummere konferansen.
Det er første gang Fangen er på denne vitenskapelige konferansen, men synes det kunne vært mer involvering av brukerne. – Det er viktig å løfte fram brukerne, sier Fangen, og referer til professor El-Sadr som i sitt foredrag i dag tidlig påpekte at alt helsearbeid må ta utgangspunkt i de vitenskapen skal behandle. – Det gir bedre helhetlig ivaretakelse og bedre utnyttelse av resursene, sier Fangen.
Les også
schedule09.05.2025
→ Noen å snakke med?
Å få en hivdiagnose kan for noen oppleves overveldende, med mange spørsmål og følelser som kan melde seg. Andre kan ha levd en stund med hiv, uten å ha snakket med noen andre om det, men nå kommet dit i livet at de ønsker å treffe andre i samme situasjon.
schedule08.05.2025
→ Hiv og legemidler: Hva bør du vite?
Etter hvert som vi blir eldre, opplever mange å få livsstils- eller aldersrelaterte sykdommer. For mennesker som lever med hiv, kan medisiner for disse ha interaksjoner med hivbehandlingen. Kosttilskudd, mat og rusmidler kan også ha interaksjoner man bør være klar over.