Ønsker du foredrag om hiv og juss?

Alle som lever med hiv i Norge har noen rettigheter og plikter som følger av diagnosen. — Jeg kjente ikke til at jeg hadde disse rettighetene. Dette var veldig opplysende og nyttig, sa en av deltakerne etter et foredrag av en av HivNorges jurister under et mestringskurs i regi av Kirkens Bymisjon, Aksept.

scheduleOppdatert: 06.01.2023

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

— Kirkens Bymisjon, Aksept holder i løpet av året flere mestringskurs for mennesker som lever med hiv. På det språktilpassede mestringskurset for migranter den 8. – 11. november, fikk deltakerne innføring i sine rettigheter og plikter av jurist Gro I. Thorup fra HivNorge. Dette er et viktig tema som mange ikke har god nok kjennskap til, sa Hege Stareng, avdelingsleder ved Kirkens Bymisjon, Aksept. — Deltakerne var godt fornøyd med juristens relevante og nyttige gjennomgang. Vi håper dette kan gjentas på senere kurs, understreket hun. 

Sammen med HivNorges rådgiver Guro Sørensen, fokuserte Thorup under innlegget på rettigheter og plikter for mennesker som lever med hiv, og blant temaene var retten til medisinsk behandling, pasientrettigheter og retten til psykolog. Thorup redegjorde også for plikten til å forebygge smitteoverføring, taushetsplikt, straffeansvar, forsikring og rettigheter i forbindelse med tannbehandling. 

Juridisk rådgiver Gro I. Thorup.
Foto: Guro Sørensen

Under foredragene HivNorge tilbyr, gis det godt rom for spørsmål fra deltakerne, og engasjementet under kurset hos Aksept var stort. — Jeg kjente ikke til at jeg hadde disse rettighetene. Dette var veldig opplysende og nyttig, uttalte en av deltakerne. 

Ta gjerne kontakt med HivNorge, eller les på vår nettside om du er interessert i mer informasjon eller en presentasjon om rettighetene og pliktene for mennesker som lever med hiv i Norge. 

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.