Nytt styre i HivNorge

Årsmøtet i HivNorge som ble avholdt 23. mars, valgte nytt styre og ny styreleder. Leif-Ove Hansen overlater stafettpinnen til Roger Dybedahl.

scheduleOppdatert: 23.03.2023

createForfatter: Kristin Holland og Bente Bendiksen

labelEmner:

Roger Dybedahl er en mangeårig traver på hivfeltet. Selv lever han åpent med hiv, og har engasjert seg i hivtematikken og som frivillig i HivNorge over mange år.

I år var det seks styremedlemmer som sto på valg, inkludert styreleder. Leif-Ove har vært styreleder i over to perioder. – Det er kjempefint at Roger er valgt til styreleder, for da vet vi at organisasjonen er i trygge hender videre, sier han.

Med seg på laget har Roger Ronda-Kristine Bekkevoll, Øivind Aamodt, Cathrine Muri, Frank Pettersen, Wolela Haile, Andrés Lekanger og Torgeir Meland Landaas som styremedlemmer. Som første varamedlem valgte årsmøtet Jacob Hermansen og som andre varamedlem Jorunn Saatvedt Prusik.

Årsmøtet vedtok også en ny strategiplan for HivNorge for perioden 2023-2025. Hovedtrekkene i den nye strategiske planen er en presisering av hva som blir viktig fremover for HivNorge og mennesker som lever med hiv.

Trygg og solid frontfigur

– Jeg vil takke Leif-Ove for to nye år som styreleder i HivNorge, sier HivNorges generalsekretær Anne-Karin Kolstad. – Han har tidligere innehatt ledervervet i mer enn 4 år og sammenhengende bidratt i styret i mer enn 10 år. Hans åpenhet, sterke engasjement, brede kompetanse og integritet har vært en stor støtte for sekretariatet. Han har vist oss i sekretariatet stor tillit og stått trygt i front for organisasjonen også i saker som har vært krevende. Under hans to perioder som styreleder har HivNorge utviklet seg mye og her har Leif-Oves evne til å tenke langsiktig strategisk og være åpen for raske endringer vært helt avgjørende, sier Kolstad.

Engasjert ny leder

– Vi takker alle avgåtte styremedlemmer for deres innsats, og ønsker de nye velkommen, sier generalsekretær Anne-Karin Kolstad. – Sekretariatet er alltid avhengig av god dialog og tett samarbeid med styret og styreleder. Etter å ha kjent Roger i mange år er jeg overbevist om at HivNorge får en svært engasjert ny leder. Roger bor i Halden og er kjent for sitt store frivillige engasjement i Halden og omegn, alt fra Allsang på Grensen over mange år til Pride på Grensen. Han har stilt opp som frivillig i HivNorge i mange år og i utallige intervjuer i mediene om å leve med hiv.

Les også

schedule12.06.2024

→ Forebyggende eller risikabelt?

Har du hørt om DoxyPEP? Syntes du økningen av seksuelt overførbare infeksjoner er bekymrende? I enkelte land og på digitale plattformer hører man at antibiotika som forebyggende behandling (DoxyPEP) er løsningen på økningen av seksuelt overførbare infeksjoner. Vil DoxyPEP faktisk være redningen eller vil det forverre antibiotikaresistens-situasjonen?

schedule06.06.2024

→ Faglig påfyll og erfaringsutveksling 

I mai arrangerte HivNorge, i samarbeid med infeksjonsmedisinsk poliklinikk ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, Tromsø, et seminar for ukrainere som lever med hiv. HivNorge erfarer at det stor verdi i å etablere samhold og legge til rette for gode samtaler i trygge omgivelser.