Ny samtalegruppe for deg som ikke er heterofil

Mangfold og annerledeshet beskrives ofte som noe positivt, men kan for mange være krevende å leve ut og å leve med – ikke minst over tid.

scheduleOppdatert: 05.02.2020

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

Vi kan erfare gode liv, kjærlighet, glede og samvær, men også diskriminering, latterliggjøring, mobbing, ensomhet og utfordringer knyttet til HIV, rus, vold og manglende tilhørighet.  

Savner du et sted du kan snakke åpent og beskyttet om hvordan det påvirker deg å leve ditt liv? Vi inviterer til et rom for samvær, refleksjon og støtte for ulike livserfaringer. Intensjonen er å være sammen om de gleder og utfordringer som preger våre liv som ikke-heterofile.

Gruppen er åpen for alle som ikke definerer seg selv som heterofil, uansett kjønn, alder eller andre egenskaper. Samtalene foregår på norsk.

Hvor: Rosenkrantzgate 10 A. 6 etg. Sentrum psykoterapi & veiledning v/Rolf Aspestrand

Når: Vi møtes ca. en gang i måneden på fredager kl. 14.00-16.30:
28. februar
20. mars
24. april
22. mai
26. juni

Vi ønsker det skal være relativt uforpliktende å være med i denne gruppen. Derfor definerer vi den som åpen – det vil si at du kan delta hver gang, noen ganger eller én gang. Du velger selv om vil si noe eller dele noe med gruppen. Du er uansett hjertelig velkommen til å være sammen med oss. Om du kommer, håper vi likevel du prøver å bli der i de 2,5 timene gruppen varer – da det gjør det tryggere for alle som deltar.

Det vil maksimum være syv deltakere i gruppen slik at vi sammen kan skape en trygg og støttende ramme. Samtykke om taushetsplikt signeres av alle deltakere.

Gruppen blir ledet av Rolf Aspestrand, psykoterapeut MNGF og master i folkehelsevitenskap med 14 års erfaring fra Sentrum psykoterapi & veiledning. Rolf er gift med Øystein, og har to barn. Han har tidligere levd i samliv med Dennis som døde av AIDS i 1996.

 «Livet i dag er bra. Samtidig ser jeg etter 54 års livserfaring og 15 års praksis som terapeut hvordan episoder med mobbing, diskriminering, tap og skam – rammet meg på flere måter enn jeg tidligere har trodd, og kan stadig prege selvfølelsen, livsmotet og troen på egen verdi. I arbeidet som terapeut ser jeg flere som lever med lignende erfaringer som går inn i destruktive mønstre og isolerer seg. Vi trenger flere tygge rom der vi kan få bekreftet og bearbeidet våre erfaringer sammen med andre. Tilbudene er i dag få, særlig for voksne, og skammen til tider for stor til å søke støtte».

Klikk her for påmelding eller spørsmål.

Egenandel er 50.- pr person pr gang.

Les også

schedule15.03.2023

→ Årsrapporten over seksuelt overførbare infeksjoner er klar

Folkehelseinstituttet lanserte i dag sin årlige rapport om overvåkning over seksuelt overførbare sykdommer i Norge. Dette inkluderer en oversikt over hivsituasjonen i Norge i 2022. Effektive tiltak som tidlig diagnostikk, vellykket hivbehandling og den hivforebyggende behandlingen PrEP, har resultert i et lavt antall personer som er smittet i Norge, med en nedgang på 80% de siste ti årene.

schedule09.03.2023

→ Informasjon til årsmøtets deltagere 

Vi har innkalt til ordinært årsmøte 23. mars 2023, kl. 18.30. Møtet holdes i HivNorges lokaler i Rosenkrantz' gate 4 i Oslo. Det er kun lagt til rette for fysisk oppmøte. For å kunne delta på årsmøtet må du være medlem og ha betalt kontingent for 2022.