Ny hverdag for hivpasienter

Beslutningsforum godkjente i dag en ny behandling for hiv som gis som sprøyter.

scheduleOppdatert: 07.06.2022

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

Mandag 22. mars godkjente Beslutningsforum seks nye behandlinger for ulike alvorlige sykdommer, deriblant en ny behandlingsmetode for hivinfeksjon. I stedet for en eller flere piller daglig, kan hivbehandling nå gis som sprøyter seks ganger i året.

Den nye behandlingen vil i første rekke være aktuell for pasienter som er motivert for behandling, men som av ulike grunner har utfordringer knyttet til daglig tablettbehandling, melder Dagens Medisin i en artikkel.

Overlege Bente Bergersen ved Universitetssykehuset i Oslo, som behandler over en tredel av alle hivpasienter i Norge, er invitert til å holde en temakveld arrangert av HivNorge torsdag 25. mars. Da vil hun både fortelle om denne nye behandlingen og om det nye kvalitetsregisteret for hivbehandling, NORHIV.

HivNorge er svært glade for at denne behandlingen nå kommer på plass. -Vi har stor tro på at dette kan være svært nyttig for mange som sliter med å ta tabletter hver dag, sier generalsekretær i HivNorge, Anne-Karin Kolstad. -Vi kommer til å følge opp utarbeidelsen av retningslinjer for den nye behandlingen tett, og jobbe for at alle som kan ha nytte av disse sprøytene, får anledning til å prøve ut den nye behandlingen, legger hun til.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.