Nå kan du få anonym selvtest for hiv  

I disse dager lanseres et nytt selvtest-tilbud hvor du kan få en selvtest sendt anonymt hjem til deg. Prosjekt er et samarbeid mellom HivNorge, Helseutvalget, Skeiv Verden og Kirkens Bymisjon, og retter seg spesielt mot utsatte grupper som kan ha økt risiko for hiv og som sjelden tester seg.  

scheduleOppdatert: 10.05.2022

createForfatter: Kristin Holland

labelEmner:

Bestilling av selvtest hjem gjør man via hivtest.no, eller så kan man ta kontakt med en av organisasjonene. På hivtest.no er det en anonym chat-funksjon hvor man kan få råd og veiledning for bestilling av selvtesten. Her finner du og åpningstider og annen informasjon for tilbudet, samt informasjon om andre relevante tilbud.  

Tilbudet retter seg spesielt mot grupper som har økt risiko for hiv og som sjelden eller aldri tester seg. Det er derfor slik at ikke alle som ønsker kan få en selvtest hjem. Blant gruppene som prioriteres for selvtest er menn som har sex med menn, personer med minoritetsbakgrunn, transpersoner og personer som selger sex. De som allerede har testet seg på hiv ved andre klinikker eller tilbud vil ikke kvalifisere, da de allerede har et tilbud å benytte seg av.  

Les mer og bestill selvtest her.

Les også

schedule08.03.2024

→ Kvinners helse og rettigheter i fokus  

På den internasjonale kvinnedagen 8. mars, rettes fokuset mot de ulike utfordringene kvinner står overfor, både nasjonalt og globalt. I likhet med UNAIDS vil HivNorge understreke behovet for å beskytte kvinners rettigheter for å sikre og ivareta helse, spesielt for jenter og kvinner som lever i fattigdom og i krigs- og konfliktområder. 

schedule07.03.2024

→ Informasjon til årsmøtets deltagere 

Vi har innkalt til ordinært årsmøte 21. mars 2024, kl. 18.30. Møtet holdes i HivNorges lokaler i Rosenkrantz' gate 4 i Oslo, men det vil også legges til rette for digital deltagelse. For å kunne delta på årsmøtet må du være medlem og ha betalt kontingent for 2023.