Motivasjonsworkshop

Trenger du å lære å motivere deg selv til å få en bedre hverdag, en bedre arbeidsdag? Det kan du lære av Walter Heidkampf. Han skal holde en workshop og lære kursdeltagerne enkle grep for å motivere seg selv til å skape seg en bedre hverdag og til oftere å kunne by på den beste versjonen av seg selv, som Heidkampf sier det.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Olav André Manum

labelEmner:

Det blir motivasjonsworkshop i Aksepts lokaler 25. til 27. september. Workshoppen er kun for hivpositive, og:  den er gratis.

– Det skal handle om motivasjon og glede og hva man selv kan gjøre for å komme seg opp av sofaen og skape seg en bedre hverdag, sier Heidkampf. – Motivasjon kommer ikke av seg selv, den må skapes. Det er ikke noe stort mysterium hvordan man gjør det, det handler om enkle triks, fortsetter han.

Heidkampf understreker at det handler om å ta ansvar selv, tenke gjennom hvor man trenger motivasjon og deretter ta de stegene man bør ta for å komme seg ut av «hengemyra».

Det handler om å ta ansvar selv, sier Walter Heidkampf som leder en workshop om motivasjon.

– Jeg kaller bestanddelene i metodikken min for MILK, forklarer Heidkampf, det står for motivasjon, innflytelse, lederskap, kunnskap og kontroll.

– Det er en god metafor fordi alle forstår at melk er sunt, og at når glasset er tomt, så må det fylles opp igjen. Og det er det vi skal gjøre på workshopen hos Aksept i september, fylle på med nettopp motivasjon, innflytelse, lederskap, kunnskap og kontroll, sier han.

Heidkampf har lang erfaring med slike kurs og har dessuten solid utdanning og sertifisering som coach.

Ina Herrestad, daglig leder ved Aksept forklarer at senteret arrangerte «en forsøksballong» i fjor, et tilsvarende motivasjonskurs som en prøveordning, også da med Heidkampf som kursleder. – Tilbakemeldingene var utrolig gode, så vi bestemte oss for å gjenta suksessen i år, opplyser hun.

Herrestad peker på Heidkampfs formelle kvalifikasjoner som en av grunnene til at han er valgt til å lede workshopen, men minst like viktig er hans evne til å skape engasjement og glede, understreker hun.

­ – Det er nettopp dét dette skal handle om, sier Herrestad, motivasjon, glede, skape kunnskap om hvordan man kan gjøre de gode tingene for seg selv og bli bedre i stand til å sette seg inspirerende og gode mål.

Workshopen begynner fredag 25. september kl 18 i Aksepts lokaler og varer til og med søndag 27.  Aksept legger opp til at deltagerne bor på Aksept gjennom helgen, men understreker at dette er opp til deltagerne og at de selv kan ordne seg på annen måte om de ønsker det. Workshopen er åpen for hivpositive og har plass til 12 deltagere.

Aksept

Les også

schedule12.06.2024

→ Forebyggende eller risikabelt?

Har du hørt om DoxyPEP? Syntes du økningen av seksuelt overførbare infeksjoner er bekymrende? I enkelte land og på digitale plattformer hører man at antibiotika som forebyggende behandling (DoxyPEP) er løsningen på økningen av seksuelt overførbare infeksjoner. Vil DoxyPEP faktisk være redningen eller vil det forverre antibiotikaresistens-situasjonen?

schedule06.06.2024

→ Faglig påfyll og erfaringsutveksling 

I mai arrangerte HivNorge, i samarbeid med infeksjonsmedisinsk poliklinikk ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, Tromsø, et seminar for ukrainere som lever med hiv. HivNorge erfarer at det stor verdi i å etablere samhold og legge til rette for gode samtaler i trygge omgivelser.