Moro på Rådhusplassen

HivNorge inviterte til en lekende aften fredag 24. juni, under Skeive dager i Oslo. Med hoftevrikk, rock og gode samtaler fikk publikum oppleve en festaften preget av både lek og alvor.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Bente Bendiksen

labelEmner:

Are Sigvardsen åpnet kvelden med vakker gitarsang, før han introduserte generalsekretær i HivNorge, Evy-Aina Røe, som ønsket velkommen. Hun satte fokus på utfordringene knyttet til det hivforebyggende arbeidet blant menn som har sex med menn. – De fleste som blir smittet i Norge er menn som har sex med menn, og det betyr kanskje at vi har hatt litt for lite fokus i forhold til den gruppa. Vi vil være til stede på andre arenaer enn vi pleier, og denne festaftenen er en slik anledning.

Thomas Leikvoll var kveldens største pratmaker, og fikk publikum raskt i stemning, før Ingrid Bjørnov entret scenen, med flotte høyhælte sko – som alltid. – Neste år kan dere fortelle at dere var der den første gangen HivNorge arrangerte konsertaften under Skeive dager, og Olafia-teltet er villige til å fjerne flått hvis noen har vært ute i busk og kratt, sa hun mellom sang og pianospill.

”Kjærlighet, kunnskap og kondom”

Unge Dan Bjørke delte sine tanker om utfordringer innenfor homomiljøet når det gjelder det hivforebyggende arbeidet. Malin Schavenius lot vakre toner skildre over publikum, før Michelle Purvis vrikket opp temperaturen i festivalteltet. Med tøffe rocketoner satte Atle Pettersen punktum for en flott konsertopplevelse, til ettertanke.

Konserten ble arrangert i samarbeid med Mediameglerne.

 

Are Sigvardsen

 

 

HivNorges generalsekretær Evy-Aina Røe

 

 

Ingrid Bjørnov

 

 

Pratmaker Thomas Leikvoll og journalist og forfatter Olav André Manum

 

 

Mariann Aas Hansen

 

 

Mariann Aas Hansen og Marianne Antonsen

 

 

Marianne Antonsen

 

 

Caroline Waters

 

 

Thomas Leikvoll og unge Dan Bjørke

 

 

Malin Schavenius

 

 

Michelle Purvis

 

 

Atle Pettersen

 

 

Atle Pettersen

 

 

HivNorges Evy-Aina Røe og Geir Bie fra mediameglerne

 

 

Mariann Aas Hansen og Atle Pettersen

 

 

X-faktors Atle Pettersen, HivNorges Evy-Aina Røe og Høyres André Oktay Dahl

 

Les også

schedule23.03.2023

→ Nytt styre i HivNorge

Årsmøtet i HivNorge som ble avholdt 23. mars, valgte nytt styre og ny styreleder. Leif-Ove Hansen overlater stafettpinnen til Roger Dybedahl.

schedule15.03.2023

→ Årsrapporten over seksuelt overførbare infeksjoner er klar

Folkehelseinstituttet lanserte i dag sin årlige rapport om overvåkning over seksuelt overførbare sykdommer i Norge. Dette inkluderer en oversikt over hivsituasjonen i Norge i 2022. Effektive tiltak som tidlig diagnostikk, vellykket hivbehandling og den hivforebyggende behandlingen PrEP, har resultert i et lavt antall personer som er smittet i Norge, med en nedgang på 80% de siste ti årene.