Min historie – å leve med hiv i 35 år

Per har levd med hiv siden 80-tallet, og han deler sin sterke og inspirerende historie som en del av The Human Aspect prosjektet.

scheduleOppdatert: 30.09.2022

createForfatter: Guro Sørensen

labelEmner:

Gjennom de siste månedene har Oslos parker og plasser blitt dekorert med en bildeutstilling – The Human Aspect prosjekt. Utstillingen er en samling portretter av personer som forteller sin historie knyttet til blant annet skam, sykdom og stigma. Personene har blir intervjuet om utfordringene de har eller har hatt i sine liv. Målet med prosjektet er å vise at ingen trenger å være alene med sine vanskelige tanker, og at det finnes hjelp.

Blant bildene og historiene som er utstilt finner vi Per Miljeteig.

«Jeg var en aktiv og engasjert ung mann da min verden ble snudd på hodet i det jeg ble diagnosert med hiv som en av de første i Norge. Å leve i frykt, usikkerhet og stigma gikk hardt utover meg, noe som førte til utbrenthet og depresjon»

Per har levd med hiv siden 80-tallet, og han deler sin sterke og inspirerende historie som en del av The Human Aspect prosjektet. Per har vært aktiv i likeperson- og rettighetsarbeid for personer som lever med hiv i mange år, og har også vært tidligere leder i HivNorge. I dag er han fortsatt engasjert for å bidra til at personer som lever med hiv får tilgang til god behandling.

Se hele intervjuet med Per:

Ønsker du å snakke med noen om hiv? Kontakt HivNorge på telefon 21 31 45 80 (mandag til fredag 9-15) eller send en melding til post@hivnorge.no eller via Facebook Messenger.

Les også

schedule02.12.2022

En stemme som brukerrepresentant

"Det har vært en konfliktfri prosess og jeg er godt fornøyd med forarbeidet og det endelige resultatet av anbudet på hiv-legemidler" – Per Miljeteig, brukerrepresentant

schedule02.12.2022

→ Dagens Medisin inviterer til fagseminar

Tirsdag 6. desember kl 16-18 inviterer Dagens Medisin til fagseminar om hiv på Legenes hus. Fagseminaret er gratis for helsepersonell, ansatte i helsevesenet, organisasjoner og offentlig ansatte. Fagseminaret går inn på flere dagsaktuelle tema knyttet til hivsituasjonen.