Mexico

Over 20.000 deltakere er ventet når den 17. internasjonale aidskonferansen åpner i Mexico by første uka i august. Dette er den største og mest omfattende konferansen om temaet i verden.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug

labelEmner:

Edwin Cameron

Konferansen er delt inn i tre hovedtemaer; forskning, lokalmiljø og lederskap. Blant temaene er blant annet hvordan håndtere hiv og aids under en politisk krise, hiv og aids blant mennesker på vandring, ungdom og hiv og seksuell helse.

Konferansens offisielle språk er engelsk, men for første gang vil det var simultanoversettelse til spansk under alle foredragene. Åpningsforedragene vil også simultanoversettes til alle FNs offisielle språk – fransk, arabisk, spansk, mandarinkinesisk og russisk. Det er også planlagt direkte fjernsynsoverføring av enkelte innslag til storskjermer rundt om i verden for dem som ikke har anledning til å delta på selve konferansen.

Red Ribbon Award

hjemmesidene

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.