Med gullkondomer i veska

Fredag den 13. mai brakte det løs for Gullruten - den norske tv-bransjens årlige prisutdeling. Kjente fjes fylte Grieghallen og HivNorge benyttet anledningen til å sette fokus på hivsaken.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Bente Bendiksen

labelEmner:

 

Skjønnhetsdronning Linda Johansen og generalsekretær i HivNorge, Evy-Aina Røe, viser frem de lekre gullkondomene i Lindas beautylounge.

HivNorge ønsker å synliggjøre at hiv fortsatt er høyst aktuelt i det norske samfunnet. Gjennom deltakelse på et så stort arrangement som Gullruten, tar HivNorge i bruk nye metoder for å nå ut med informasjon. Organisasjonen får ofte tilbakemeldinger fra mange som ikke tror at hiv lenger er aktuelt i det norske samfunnet, siden de hører så lite om det i media. Som et ledd i å få satt hiv på dagsorden, jobber HivNorge med å sette fokus på hiv i ulike arenaer, både nye og gamle.

Og det er ingen tvil om at deltakerne under Gullruten og på festen etter prisutdelingen fikk noe å snakke om. For i anledning Gullruten delte HivNorge ut lekre gullkondomer, noe som viste seg å være svært populært. Kondomene ble delt ut i Linda Johansens Beautylounge, hvor de nominerte ble tilbudt velværeprodukter og behandling. I de populære beautybagene fylt med godsaker til artistene, hadde gullkondomene også en naturlig plass. Og ikke minst, store boller var på festen fylte til randen av gullkondomer. Etter tempoet å dømme på hvor fort bollene ble tømt, må man vel kunne si at gjestene burde være godt rustet for fremtidige aktiviteter.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.