Lever du med hiv og har behov for rettshjelp?

I disse dager starter HivNorge opp et nytt rettshjelpstilbud til mennesker som lever med hiv. Våre jurister Halvor Frihagen og Birgitta Onarheim kan hjelpe med spørsmål som direkte har med hiv å gjøre, som diskriminering, taushetsplikt og pasientskade, men også andre spørsmål, som innen husleierett, arbeidsrett, migrasjonsrett, boligrett og familierett er aktuelt. 

scheduleOppdatert: 25.08.2021

createForfatter: Kristin Marie Holland

labelEmner:

Birgitta Onarheim er ansatt i en deltidsstilling som jurist for å jobbe med sakene. Hun har blant annet erfaring fra gatejuristen, og har også jobbet mye med arbeidsrett.

Trenger du juridisk bistand kan du ta kontakt med Birgitta på onsdager eller torsdager. Birgitta er tilgjengelig på mail til birgitta@hivnorge.no og på telefon +47 43 33 00 30.

 

Birgitta Onarheim, privat bilde

Dette nye tilbudet er gjort mulig av en bevilgning fra Statens Sivilrettsforvaltning, og er åpent for alle mennesker som er berørt av hiv.

— Vi har sett et udekket rettshjelpsbehov blant mennesker som lever med hiv, sier Halvor Frihagen, HivNorges juridiske rådgiver. Mange kontakter oss med rettslige spørsmål som er viktige for den det gjelder, men hvor vi ikke har hatt kapasitet til å hjelpe. Det nye tilbudet gjelder selvfølgelig rettslige spørsmål som er knyttet til hiv, men også andre saker. Tilbudet retter seg mot personer som lever med hiv og som ikke benytter seg av andre rettshjelpstilbud på grunn av stigma eller sosiale problemer.  

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.