Kunstutstilling

På Verdens aidsdag kl 13.00 åpner en kunstutstilling i pasientbiblioteket på Rikshospitalet. En gruppe kunstnere som kaller seg Positive Art vil pryde 11 meter veggplass.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter:

labelEmner:

Positive Art er uavhengige kreative mennesker – både hiv-positive og hiv-negative, åpne som anonyme – som via kunsten vil formidle sine tanker om hiv.  – Vi ønsker å formidle og bruke kunsten som informasjon og virkemiddel for å få fokus på hiv i Norge, for å få folk til å tenke og kanskje reagere med tanke på forebygging, men også bidra til å stoppe stigmatiseringen og diskrimineringen hiv positive opplever i hverdagen, sier gruppa i en pressemelding. – Her kan alle bidra, uansett kjønn, rase, legning og alder, heter det videre fra gruppa. – Budskapet er forebyggende, det er et politisk budskap for å stoppe stigmaet og diskrimineringen hivpositive møter og opplever, men også et opplysningsarbeid med kreative virkemidler. Her er det ikke bare billedkunst, men all kreativitet som skulptur, poesi, musikk er velkommen! Vi er veldig glade for at pasientbiblioteket på Rikshospitalet har stilt veggene til disposisjon.

sidene

Forsidebildet heter © Nubular og er laget av Beate Rønning Arnesen. Bildet på denne siden er av Per Eidspjeld og heter  © «Nelly Nylon hiv’er seg i det og befrukter Operaen» – digitalfoto.

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.