Kunstutstilling

På Verdens aidsdag kl 13.00 åpner en kunstutstilling i pasientbiblioteket på Rikshospitalet. En gruppe kunstnere som kaller seg Positive Art vil pryde 11 meter veggplass.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter:

labelEmner:

Positive Art er uavhengige kreative mennesker – både hiv-positive og hiv-negative, åpne som anonyme – som via kunsten vil formidle sine tanker om hiv.  – Vi ønsker å formidle og bruke kunsten som informasjon og virkemiddel for å få fokus på hiv i Norge, for å få folk til å tenke og kanskje reagere med tanke på forebygging, men også bidra til å stoppe stigmatiseringen og diskrimineringen hiv positive opplever i hverdagen, sier gruppa i en pressemelding. – Her kan alle bidra, uansett kjønn, rase, legning og alder, heter det videre fra gruppa. – Budskapet er forebyggende, det er et politisk budskap for å stoppe stigmaet og diskrimineringen hivpositive møter og opplever, men også et opplysningsarbeid med kreative virkemidler. Her er det ikke bare billedkunst, men all kreativitet som skulptur, poesi, musikk er velkommen! Vi er veldig glade for at pasientbiblioteket på Rikshospitalet har stilt veggene til disposisjon.

sidene

Forsidebildet heter © Nubular og er laget av Beate Rønning Arnesen. Bildet på denne siden er av Per Eidspjeld og heter  © «Nelly Nylon hiv’er seg i det og befrukter Operaen» – digitalfoto.

Les også

schedule31.01.2025

→ — Vi har verktøyene, det er pengene og politikken det står på

Norge skal delta på den 68. sesjonen av FNs narkotikakommisjon (CND) i Wien i mars, hvor temaene narkotikapolitikk og skadereduksjon står på agendaen. I forkant av dette inviterte Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) sivilt samfunn til dialogmøte. HivNorge deltok og understreket at politisk vilje, tilstrekkelig finansiering og samarbeid med sivil sektor om effektive skadereduksjonsprogrammer er nødvendig for å sikre sårbare grupper.

schedule31.01.2025

→ Vi vil gjerne høre fra deg

HivNorge har de siste to årene vært i dialog med Den Norske Kirke (DNK) gjennom preses, biskop Olav Fykse Tveit, og Kirkerådet. Bakgrunnen er en intern prosess i DNK om hvordan de møtte hiv- og aidsepidemien på 80- og 90-tallet. I den anledning har vi i HivNorge vært opptatt av at DNK skal vite hva de faktisk bør be om unnskyldning for.