Krever bedre ivaretakelse av autonomi og selvbestemmelse

De av oss som lever med hiv og som sliter med demens, har større behov for å sikre autonomi og bestemmelsesrett.

scheduleOppdatert: 11.05.2022

createForfatter: Alaa Zerbo

labelEmner:

HivNorge mener at det tas lite hensyn til at det er økende andel personer som sliter med demens, sliter også med andre funksjonsnedsettelser.

Dette gjelder særlig HivNorge sitt felt når det gjelder personer som lever med hiv og spesielt de som har levd med hiv lenge. Personer som lever med hiv, har sterkt behov for å bevare autonomi og selvbestemmelsesrett og derfor ar det viktig at demensplanen ivaretar dette på en god måte.

  

Les høringen her.

Les også

schedule08.03.2024

→ Kvinners helse og rettigheter i fokus  

På den internasjonale kvinnedagen 8. mars, rettes fokuset mot de ulike utfordringene kvinner står overfor, både nasjonalt og globalt. I likhet med UNAIDS vil HivNorge understreke behovet for å beskytte kvinners rettigheter for å sikre og ivareta helse, spesielt for jenter og kvinner som lever i fattigdom og i krigs- og konfliktområder. 

schedule07.03.2024

→ Informasjon til årsmøtets deltagere 

Vi har innkalt til ordinært årsmøte 21. mars 2024, kl. 18.30. Møtet holdes i HivNorges lokaler i Rosenkrantz' gate 4 i Oslo, men det vil også legges til rette for digital deltagelse. For å kunne delta på årsmøtet må du være medlem og ha betalt kontingent for 2023.