Innspill

HivNorges innspill til partiene (de ulike innspillene kan ha noe ulik ordlyd avhengig av hvilket parti de er sendt til):

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av HivNorge

labelEmner:

Høye og økende smittetall blant menn som har sex med menn og øking i antall nydiagnostiserte hivpositive under 25 år viser at det er nødvendig å sette inn målrettede tiltak for å bekjempe hivepidemien. Tallene er også høye blant nyankomne innvandrere, mens tallene er relativt stabile blant heteroseksuelt smittede bosatt i Norge.Dette viser at det er nødvendig både med målgrupperettede tiltak, men også informasjonstiltak rettet mot hele befolkningen. Bedring av seksualundervisningen i skolen og informasjonsrettede tiltak med ungdom som målgruppe vil bidra til at ungdom får nødvendig kunnskap til å kunne ivareta sin egen seksuelle helse.Norge har gjennom vedtak i FN forpliktet seg til å redusere nysmitte med 50% i samtlige grupper, men med den utviklingen vi ser i smittetallene er vi på vei i motsatt retning. Vi mener det er nødvendig med innovative og kreative tiltak for å endre denne trenden.Økt kunnskap i befolkningen vil ikke bare redusere videre spredning av hiv, men bidra til at hivpositive kan være åpne om diagnosen dersom de ønsker det uten å møte de fordommene og kunnskapsløsheten vi vet at store deler av befolkningen har. Mindre stigmatisering vil bidra til bedring av levekår for mennesker som lever med hiv.Vi har fokus på hivpositives rettigheter, samt et bedre helhetlig behandlingstilbud til hivpositive. Vi vil bidra til at hivpositive sikres deltakelse i samfunnet, både når det gjelder arbeidsliv, utdanning og sosiale arenaer.

Høye og økende smittetall blant menn som har sex med menn og øking i antall nydiagnostiserte hivpositive under 25 år viser at det er nødvendig å sette inn målrettede tiltak for å bekjempe hivepidemien. Tallene er også høye blant nyankomne innvandrere, mens tallene er relativt stabile blant heteroseksuelt smittede bosatt i Norge.

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.