Infeksjonsmedisinsk poliklinikk ved OUS stenger

Infeksjonsmedisinsk poliklinikk på Ullevål stenger nå for alle hivpasienter. Dersom du skulle fornye din resept på planlagt kontroll vil dette nå skje automatisk uten at du møter opp. Resepter kan fornyes via Min Journal på www.helsenorge.no ved behov.

scheduleOppdatert: 24.06.2020

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

Ingen hivpasienter vil ha mulighet til å få tatt blodprøver på poliklinikken på ubestemt tid eller få time med sin infeksjonslege eller sykepleier. Heller ikke få bestilt ny resept via din faste infeksjonslege/sykepleier eller infeksjonsmedisinsk poliklinikk. 

English version: The outpatient clinic at Oslo hospital Ullevål is closed

Español: La Policlinica de enfermedades infecciosas en el hospital de Ullevål queda cerrada

Det vil ikke være mulig å få tak i noen på poliklinikken på telefon, inntil beskjed om at klinikken er tilgjengelig og åpen igjen. 

Sjekk derfor hvor mye du har igjen av dine daglige hivmedisiner. Har du medisiner for minst tre måneder er det ikke noe grunn til å hente ut ny resept de nærmeste dagene. Trenger du ny resept nå, må dette gjøres via Min Journal på HelseNorges nettsider. Du vil ikke kunne ringe din infeksjonslege for ny resept via poliklinikken, som nå altså er stengt. 

Du vil kunne hente ut mer hivmedisin på ditt Apotek. 

Om du skulle ha problemer med å bruke Min Journal for å hente ut ny resept, kan du oppsøke apoteket ditt og be om bistand.Ta da gjerne med deg pille-esker/pilleglass for de hivmedisiner du tar daglig som er merker med ditt navn.

Kontakt oss om du trenger ytterligere råd vedrørende ny resept. 

For alle pasienter i Oslo, er vi kjent med at Apotek1 i Storgata har tilgang til alle hivmedisiner og kan bestille inn mer på kort varsel. 

Er du ikke fast kunde på Apotek1 i Storgata og sliter med å hente ut resept via Min Journal, kan du ta med deg pilleglasset/pille-esken på medisinen/medisinene som viser at du er mottaker av disse og få ut nye medisiner på dette apoteket. Du kan også ringe dit for bestilling om du bor utenfor Oslo, tilhører infeksjonsmedisinsk poliklinikk på Ullevål og ikke kan reise inn i byen. De kan sende medisinen via posten. 

Infeksjonsmedisinsk poliklinikk på Ullevål rapporterer at tilnærmet alle deres hivpasienter er velmedisinerte og ikke trenger bekymre seg for at det kan drøye litt med å ta nye blodprøver. 

HivNorge er anbefalt av Infeksjonsmedisinsk poliklinikk på Ullevål om å stenge vårt kontor og utsette årsmøte og andre arrangement inntil videre. Vi vil derfor ikke være fysisk tilgjengelig på kontoret. 

Vi kan nås på mobiltelefon 920 16 892 hver dag mellom 10.00-16.00. Du kan også nå oss på mail post@hivnorge.no eller anne-karin@hivnorge.no eller via melding på messenger på vår Facebook-side HivNorge. Hvis du har behov for det, kan vi avtale samtale over FaceTime på HivNorges FaceTime på Facebook. 

Vi er primært tilgjengelig i arbeidstiden, men vil om vi er tilgjengelig svare på hastesaker utover ordinær arbeidstid. 

Vi er tilgjengelig for å gi råd om hvordan du skal få ny resept og hivmedisiner om du mangler dette, samt alle andre hivrelatert saker du ønsker svar på. 

Således er vår rådgivningstjeneste, vår juridiske rådgivningstjeneste og samtaletilbud tilgjengelig, men må skje via telefon, mail, FaceTime, messenger og ikke personlig oppmøte. Alle arrangement er utsatt inntil videre.

Det anbefales ellers at man følger råd og forholdsregler fra Folkehelseinstituttet i forbindelse med Corona-viruset. Slik situasjonen nå ser ut til å utvikle seg bør man unngå store folkemengder, arrangement og unødvendig kollektivtransport i rushtiden. 

Din arbeidsgiver har sikkert også besluttet hvilke retningslinjer som er gjeldende der du jobber og mange bedrifter, institusjoner og organisasjoner har valgt å innføre hjemmekontor og stenge sine kontor. 

Det er lite som tyder på at apotekene vil stenge, men det kan være klokt å sjekke om du har nok av de medisinene du tar daglig for en god stund fremover. 

Vi oppdaterer fortløpende våre websider med ny informasjon om utviklingen. Les mer på https://www.hivnorge.no/nyheter/rad-og-informasjon-om-koronaviruset/

Ta kontakt om du har noen spørsmål eller andre henvendelser.

Les også

schedule05.07.2024

→ Til minne om Ulf Tveten

25. juni 2024 gikk Ulf Tveten bort. Gjennom hans åpenhet om å leve med hiv, samt hans engasjement i HivNorge, har han vært en viktig bidragsyter i kampen mot fordommer og stigma. Under bisettelsen i Vestre gravlund Nye kapell fredag 5. juli, holdt generalsekretær Anne-Karin Kolstad en minnetale på vegne av HivNorge og Helseutvalget. Minnetalen kan du lese her. 

schedule03.07.2024

→ 10 år som generalsekretær 

I mai 2024 var det ti år siden Anne-Karin Kolstad ble ansatt som generalsekretær i HivNorge. Med sin solide ledererfaring fra en rekke organisasjoner og unike evne til bygge nettverk og knytte kontakter, har hun bidratt til å utvikle HivNorge til en aktiv og utadrettet pasientorganisasjon med en tydelig brukerstemme. Vi har bedt henne skrive noen ord om sine ti år i sjefsstolen.