Hvorfor skrives det så lite om hiv?

Det blir hevdet at det skrives for lite om hiv og aids i norske medier for tiden, og særskilt i norske homomedier. Er dette sant, eller bare virker det slik? Vi har spurt fire medieprofiler om det er slik.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Olav André Manum

labelEmner:

Knut Olav Åmås, direktør Fritt Ord: Blikk skriver av og til om hiv, men kunne sikkert skrevet mer. Både om de store smittetallene på den ene siden og de fleste hivpositives helt normale liv på den andre siden. Både om fortielsen, kunnskapsløsheten og tabuene på den negative siden, og den fantastiske medisinske situasjonen på den positive siden.

Knut Olav Åmås,

 

Jim Roger Høyen,redaktør Gaysir:

Jim Roger Høyen,

Gaysir skriver jevnlig om hiv og helse for våre medlemmer og lesere. Vi forsøker å dekke nyheter; som for eksempel hivtall fra Folkehelseinstituttet (FHI) og hvis det er urovekkende utbrudd av gonoré og syfilis. I tillegg slipper vi til kronikører som ønsker å belyse spørsmål relatert til homohelse. Ser at vi nå har en kronikk fra Walter Heidkampf på forsiden. I tillegg har Gaysir en egen helseartikkel som ligger konstant på vår forside. Hva som er for lite, passelig eller eventuelt for mye er ikke lett å si. Utfordringen er å finne vinklinger som gjør det interessant for våre lesere.

 

Jon Martin Larsen, ansv. redaktørAkershus Amtstidende:

Jon Martin Larsen, ansv. redaktør

Mer enn jeg savner saker om hiv i norske medier og homomedier, savner jeg en reaktualisering av hivsaken blant organisasjonene og talspersonene som arbeider med hiv i dag.  At det er fullt mulig å få til, ser vi på hvordan Hiv Norge og LLH jobber frem debatten rundt PreP både i egen organisasjon og i mediene. Personlig mener jeg at hiv-saken ikke er en kjernesak for LLH, den angår mange flere enn lhbt-ere, men jeg er glad for at LLH tar tak i viktige spørsmål som nettopp PreP og jobber aktivt med smitteforebygging og med bedring av situasjonen for dem som lever med hiv.

 

Frank Rossavik, forfatter, journalist, politisk redaktør Bergens Tidende:

Frank Rossavik, forfatter, journalist,

Jeg har observert det samme.  Årsaken er nok at det ikke er så lett å gi samfunnet rundt skylden for de høye smittetallene.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.