Hivpositive ekskluderes

Hivpositive møter diskriminering og negative holdninger i samfunnet. Det gjør hiv til en tung diagnose å leve med. 18. juni arrangeres et seminar som tar for seg hiv og sosiale ekskluderingsprosesser.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Bente Bendiksen

labelEmner:

Medisinsk utvikling har medført at hiv i store deler av verden ikke lenger regnes for å være en dødelig diagnose, men med riktige medisiner er dette en diagnose mange nå kan leve med. Dessverre har ikke kunnskapsnivået i befolkningen om hiv og holdninger til hivpositive fulgt denne utviklingen, og mange hivpositive opplever diskriminering i dagens samfunn, både i arbeidslivet, sosialt og innenfor helsesektoren.

innreiserestriksjoner

Kina

Fredag 18. juni arrangeres det hos Helsedirektoratet et seminar som handler om hiv og sosiale ekskluderingsprosesser. Arrangørene er Seksjon for medisinsk antropologi og medisinsk historie (UiO) i samarbeid med Seminaret i vitenskapsteori (UiO), Helsedirektoratet og Norad.

Mange spennende foredragsholdere er invitert til å bidra. Blant foredragsholderne er ledende internasjonale fagpersoner, som Susan Kippax (University of New South Wales, Australia), Peter Aggleton (University of Sussex, UK), Vincent Colapietro (Penn State University, USA) og Pedzy Motlhabane (Matshelo Community Development Association, Botswana).

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.