HivNorge tar del i Pride-uka

I år er det femti år siden opprøret på Stonewall Bar i Greenwhich Village i New York. Dette var starten på den moderne LHBT-bevegelsen. Historie er temaet for årets Pride, og HivNorge deltar med paradeinnslag, telt i Spikersuppa og med debattinnlegg i Pride House på Youngstorget.

scheduleOppdatert: 11.06.2019

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

Under opprøret på Stonewall Bar natt til lørdag 28. juni 1969 slo klientellet på baren tilbake mot politiet som jevnlig hadde trakassert de som vanket på baren. Stonewall var et fristed for homser, lesber og transpersoner. På morgenkvisten var baren fullstendig rasert. På dagen ett år senere ble det holdt en minnemarsj på Manhattan i New York, og det var begynnelsen på paradene som senere har gått sin seiersgang verden over. Oslo Pride, tidligere kjent som Homouka og senere Skeive dager, har vært arrangert siden 1982.

Et parklignende arrangement har vært holdt i Oslo siden tidlig på 2000-tallet, og onsdag 19. juni 2019 åpner årets Pride Park i Spikersuppa. HivNorge har egen stor stand i samarbeid med Olafiaklinikken, hvor du kan teste deg for hiv og andre seksuelt overførbare infeksjoner – såkalte SOI. HivNorge byr på en helt ny quiz av året og med samtaler om hiv, PrEP og PEP.

I 2018 var over 76 000 mennesker innom Pride Park. Arrangementet er helt gratis og åpent for alle. I parken opplever du nasjonale og internasjonale artister, show i alle sjangre på tre forskjellige scener, noen av landets beste DJs i barene, en rekke forskjellige aktører på stand, masse kultur og et myldrende folkeliv. Alle skal føle seg hjemme – uansett legning, bakgrunn, kjønn eller identitet.

Paraden er det store høydepunktet under Oslo Pride og er ett av de mest synlige arrangementene i Oslo i løpet av året. I 2018 samlet paraden utrolige 45 000 deltakere og 250 000 tilskuere. Dette er en folkefest og du er invitert til å delta. Møt gjerne opp og ta del i HivNorges flåte.

I år arrangeres Pride House og Pride Art i et eget telt midt på Youngstorget. Pride House 2019 er åpent fra lørdag 15. til fredag 21. juni.

At mennesker som lever med hiv og som er vellykket behandlet ikke smitter andre er nå endelig slått fast gjennom flere undersøkelser og senest ved presentasjon av den såkalte Partner 2-studien i det prestisjetunge medisinske tidsskriftet The Lancet. Dette blir også temaet for et innslag under Pride House.

I samarbeid med FRI Oslo og Akershus setter vi søkelys på hvordan skape gode aldringsvilkår for eldre homofile, lesbiske og transpersoner og for eldre mennesker som lever med hiv. I samarbeid med Pion setter vi også fokus på chemsex og sexarbeid.

 

Pride Park i Spikersuppa, Oslo
HivNorges stand er åpen onsdag 19. juni til fredag 21. juni kl. 15.00-21.00
Lørdag 22. juni fra kl. 12.00-20.00

Pride-paraden lørdag 22. juni
HivNorge har egen flåte i årets parade. Oppmøte i Platous gate fra kl. 12.00. Paraden går kl. 13.00.

Arrangementer på Pride House på Youngstorget:
Lørdag 15. juni kl. 19.30-21.00: Chemsex and sex work (in English)
Mandag 17. juni kl. 15.30-16.30: Hivpositive er smittefrie
Torsdag 20. juni kl. 13.30-14.45: Hvordan skape gode aldringsvilkår

 

 

Les også

schedule13.05.2024

→ Per Miljeteig tildeles Kongens fortjenstmedalje  

Mandag 13. mai ble aktivist og tidligere styreleder i HivNorge, Per Miljeteig tildelt Kongens fortjenestmedalje. Statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland var til stede på seremonien på Håndverkeren i Oslo for å overrekke medaljen.

schedule08.05.2024

→ HivNorge søker ny rådgiver

Vi søker nå etter en rådgiver i 100% stilling til å bli en del av laget. I dag er vi 7 personer som jobber både selvstendig og i team, vi har en flat struktur der alle ansatte rapporterer direkte til generalsekretær. Vi lover spennende utfordringer og muligheten til å gjøre en forskjell.