HivNorge støtter Pasientoppropet

Norge bruker lengre tid enn Sverige, Danmark og England på å ta i bruk nye medisiner. Nå har 26 pasientorganisasjoner gått i sammen på pasientoppropet.no for å kreve at norske pasienter får tilgang på nye medisiner så snart de er på markedet.

scheduleOppdatert: 16.12.2022

createForfatter: Kristin Holland

labelEmner:

Målet er å samle så mange underskrifter som mulig, og overlevere de til norske helsemyndigheter for å si at vår tålmodighet på vegne av pasientene er slutt. For å støtte norske pasienters krav om tilgang på den beste tilgjengelige behandlingen, skriv under på pasientoppropet.no.

Pasientorganisasjonene står sammen

HivNorge står bak oppropet, sammen med blant annet Kreftforeningen, FFO og LHL. HivNorge mener det er viktig å sikre norske pasienter rask tilgang på nye og potensielt livsviktige medisiner. I en rapport fra 2019 kommer det frem at Norge ligger bak våre naboland som Sverige og Danmark i å ta i bruk nye medisiner.

Generalsekretær i HivNorge, Anne-Karin Kolstad

– Systemet for Nye Metoder og Beslutningsforum må effektiviseres og det må sikres at flere nye metoder og nye medisiner blir gjort raskere tilgjengelig for norske pasienter. Økonomi kan ikke være det eneste kriteriet i vurderingen av hvorvidt norske pasienter skal få tilgang til livsviktig medisin og behandling, sier generalsekretær i HivNorge, Anne-Karin Kolstad.

Sikre tilgang på hivlegemidler

Når det gjelder hivlegemider har HivNorge så langt ikke erfart at norske hivpasienter ikke får tilgang til de mest effektive legemidlene. – Erfaringene vi hører fra andre pasientgrupper viser at vi raskt kan komme i samme situasjon når og om nye metoder for hivbehandling kommer og skal gjennom systemet med Nye Metoder og Beslutningsforum, sier Kolstad. – Derfor støtter vi pasientoppropet!

Les også

schedule08.03.2024

→ Kvinners helse og rettigheter i fokus  

På den internasjonale kvinnedagen 8. mars, rettes fokuset mot de ulike utfordringene kvinner står overfor, både nasjonalt og globalt. I likhet med UNAIDS vil HivNorge understreke behovet for å beskytte kvinners rettigheter for å sikre og ivareta helse, spesielt for jenter og kvinner som lever i fattigdom og i krigs- og konfliktområder. 

schedule07.03.2024

→ Informasjon til årsmøtets deltagere 

Vi har innkalt til ordinært årsmøte 21. mars 2024, kl. 18.30. Møtet holdes i HivNorges lokaler i Rosenkrantz' gate 4 i Oslo, men det vil også legges til rette for digital deltagelse. For å kunne delta på årsmøtet må du være medlem og ha betalt kontingent for 2023.