HivNorge på Skeivå

For tolvte gang arrangerer LLH Rogaland Stavanger på skeivå, Stavanger Pride. Blant alle deltakerne som bidrar til å sette farge på arrangementet og Homogadå finner du også HivNorge.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Bente Bendiksen

labelEmner:

Som under de andre homoarrangementene som har preget denne sommeren, vil også Stavanger på skeivå markere at det er 60 år siden den organiserte homobevegelsen ble startet i Norge. Målet med festivalen er å bryte ned fordommer og uvitenhet, og skape en åpnere dialog mellom homofile og heterofile. Blant annet inviterer Stavanger kommune alle elevrådene ved ungdomsskolene til holdningskurs om mobbing og homofili.

LLH Rogaland

Lørdag 4. september vil organisasjoner og lag fylle den fargerike Øvre Holmegate, i anledningen kalt Homogadå, hvor husene er malt i alle regnbuens farger. Her vil du også finne HivNorge, som blant annet kan by på quiz hvor du kan teste dine kunnskaper om hiv.

Stavanger på skeivå

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.