HivNorge er nå tilgjengelig på 9 språk!

– Vi er glade for å tilby kvalitetssikret informasjon om hiv og covid-19 til mennesker som ikke har norsk eller engelsk som sitt morsmål, sier styreleder i HivNorge Leif-Ove Hansen.

scheduleOppdatert: 09.08.2021

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

HivNorge lanser denne uken informasjonssider på en rekke språk, med nyttig informasjon om hiv i Norge, PrEP, juridiske rettigheter og om covid-19 generelt.  

– Vi erfarte tidlig i koronapandemien at det var stor interesse for informasjon om covid-19 og hiv på flere språk og har nå produsert egne sider med utvidet informasjon om å leve med hiv i Norge og oppdatert informasjon om covid-19, legger Hansen til. Det å lese informasjon gjør en trygg på at informasjonen er forstått, og vi håper at disse sidene skal hjelpe den enkelte å orientere seg i hvilke tilbud som er tilgjengelige.  

HivNorge har brukt autoriserte tolker til oversettelsesarbeidet og lenker også til informasjon publisert blant annet av Folkehelsa. Sidene er markert med flagg øverst på forsiden av www.hivnorge.no 

Amharisk: ኤች.አይ.ቪ ፣ መብቶች ፣ ኮቪ -19 እና ሂቭ ኖረር 
Arabisk: فيروس نقص المناعة البشرية ، الحقوق ، covid-19 و HivNorge
Polsk: HIV, prawa, covid-19 i HivNorge 
Russisk: Информация о ВИЧ, правах, covid-19 и HivNorge 
Somali: HIV, xuquuqda, covid-19 iyo HivNorge 
Spansk: VIH, derechos, covid-19 y HivNorge 
Thai: เอชไอวี สิทธิ covid-19 และ HivNorge 
Tigrinja: ኤች. ኣይ. ቪ መሰላት COVID-19 ከምኡውን HivNorge 

Har du spørsmål eller ønsker å snakke med noen om din situasjon, ta kontakt på post@hivnorge.no eller telefon 21 31 45 80. 

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.