HivNorge er åpent

Styrkede smitteverntiltak mot korona gjør at vi nå oppfordres til å holde oss hjemme så mye som mulig, og begrense kontakten med andre mennesker. HivNorge holder åpent og har mange tilbud som er tilpasset situasjonen vi er i.

scheduleOppdatert: 05.01.2021

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Ansatte i HivNorge har hjemmekontor, men er tilgjengelige på telefon, via sosiale medier og e-post, og dersom det er behov for oppmøte for samtaler, har vi gode smittevernrutiner på plass. Alle som har behov for bistand eller bare ønsker noen å prate med, er hjertelig velkomne til å ta kontakt.

Vårens aktiviteter

Selv om vi ikke kan møtes fysisk, er det fullt mulig å møtes på andre arenaer. HivNorge planlegger flere digitale temakvelder, følg med i vår kalender for informasjon om når og om hvilke temaer som vil bli tatt opp. Har du noen ønsker om temaer? Meld dem gjerne inn til oss.

Det vil også bli workshops, seminarer og samtalegrupper, noe planlegges digitalt og andre hvor vi etter hvert kan treffes fysisk. Til enhver tid vil gjeldende smittevernrutiner og retningslinjer fra myndighetene følges på alle våre arrangementer.

Rådgivningstjeneste og samtaletilbud

HivNorges rådgivningstjeneste er for alle som lever med eller er berørt av hiv, PrEP-brukere og personer som er aktive innenfor chemsexmiljøer. HivNorge har også en juridisk rådgiver, som kan bistå innenfor hivrelaterte områder som berører juridiske problemstillinger. Ta kontakt hvis du har spørsmål om rettigheter, eller har behov for juridisk bistand knyttet til det å leve med hiv eller bruke PrEP.

HivNorges ikke-terapeutiske samtaletilbud er et godt benyttet tilbud. For de som ønsker en samtale på kontoret, ber vi om at man avtaler tid i forkant. Det er for å sikre at det ikke er mange til stede samtidig slik at smittevernet kan ivaretas. For å kunne sikre eventuell smitteoppsporing, vil navn og telefonnummer noteres, og slettes etter 14 dager. Dersom noen er avhengig av å bruke kollektivtransport for å komme til kontoret, kan vi gjerne avtale en tid slik at man unngår rushtrafikken.

Dersom man har fått påvist covid-19, har symptomer på luftveisinfeksjon eller har vært i utlandet kan man ikke møte på kontoret. Vi er likevel tilgjengelige for en prat, via telefon eller sosiale medier. For å møte til samtale må man vente til man er symptomfri eller karantenetiden er over.

Ønsker du å snakke med noen andre som lever med hiv?

HivNorge har likepersoner som gjerne tar en prat eller gåtur. De samme reglene for smittevern gjelder her, som ved samtaler på kontoret. Ta kontakt med HivNorge så formidler vi kontakt.

Kontakt oss

Ta kontakt med oss i HivNorge dersom du har spørsmål eller trenger noen å snakke med om hiv eller PrEP. Vi er tilgjengelige på telefon 21 31 45 80, på e-post og via Facebook/Messenger

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.