HivNorge deltar på historisk kunstutstilling

I samarbeid med Pride Art arrangerer Oslo Museum en utstilling som skal dokumentere skeives liv i Oslo gjennom historien. Anledningen er at 2022 er Skeivt kulturår for å markere at det er 50 år siden sex mellom menn ble avkriminalisert i Norge.

scheduleOppdatert: 19.05.2022

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

HivNorge er så heldige å ha en svært habil kunster i vårt styre, Einar Hyndøy. Han har laget en utstilling med foto og lysskulptur som kommenterer dop- og sexkulturen blant menn som har sex med menn, og risikoene det innebærer å ha ubeskyttet sex under rus. Modellene er rekruttert fra HivNorges frivillige.

Hyndøy skriver dette om sine verker:

What’s love got to do with it?
Hva er drivkraften bak chemsex? Er det kun begjær og hedonisme, eller er det lengselen etter intimitet og et behov for å høre til? Skeive forholder seg til ulike typer intimitet. Sex er en viktig måte å «føle sammen», og chemsex lar oss være sammen på veldig avslappede måter. Skeive har gjennom tidene opplevd mye diskriminering, trakassering og stigmatisering. Seksualisert rus handler om å bryte ut av normer, være frigjort fra forventninger og begrensninger. Selv å velge hvordan vi vil leve våre liv.

Einar Hyndøy

Utstillingen vises i Interkulturelt museum, som holder til i det gamle tukthuset på Grønland. Der har 15 ulike skeive organisasjoner fått en fengselscelle hver til disposisjon, og det er stor variasjon blant ulike tema og uttrykk.

Utstillingen åpner fredag 20. mai kl 17 og står til tirsdag 28. juni.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.