Helsefestivalen – sammen for helse

I dag gikk startskuddet for Helsefestivalen i Oslo. Den to dager lange festivalen som arrangeres for første gang, har fokus på både fysisk og psykisk helse, og samler et bredt spekter av aktører i Oslo.

scheduleOppdatert: 20.09.2019

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Dagen i dag er viet til fagseminaret Sosial ulikhet i helse, ledet av konferansier Wasim Zahid, lege og foredragsholder. Lørdagen samles organisasjoner og aktører til en åpen dag på Youngstorget med stand og aktiviteter med helse i fokus.

Festivalen har sprunget ut etter initiativ fra organisasjonen Tverrkulturell helseinfo (THI), som har samlet aktører for å rette fokus på helse. THI, som ledes av Wolela Haile, jobber med informasjonsformidling til personer med innvandrerbakgrunn, samt helsepersonell som har jevnlig kontakt med målgruppen. THI har som formål å være tilrettelegger for at personer med innvandrerbakgrunn får nødvendig helseinformasjon i Norge.

Åpen dag på lørdag vil det blant annet bli underholdning, kulturelle innslag, aktiviteter og utdeling av informasjon om temaer knyttet til helse og helsefremmende aktiviteter. Dagen åpnes av varaordfører i Oslo, Kamzy Gunaratnam og konferansier er sykepleier og samfunnsdebattant Safia Abdi Hasse. For mer informasjon, sjekk arrangementets Facebookside.

Programmet for fredagens fagdagen er

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.