Hagekonsert

Til den tradisjonelle hagefesten på Aksept under Skeive dager har arrangørene sikret seg Grand Prix-helten Didrik Solli-Tangen. Dessuten kommer Anne Grete Preus.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter:

labelEmner:

Didrik Solli-Tangen

Hele Norges store Grand Prix håp og nye hjerteknuser, Didrik Solli-Tangen, melder til arrangørene at han gleder seg til å synge blant annet ”My Heart is Yours” for alle i hagen på Aksept. I år passer dato (tirsdag 22. juni) og tidspunkt endelig for vår ukronede pop-dronning, Anne Grete Preus, som jevnlig har stilt opp for Aksept på interne arrangementer, men aldri tidligere under Skeive dager.

I den gamle hagen øverst på Grünerløkka inviterer Aksept – senter for alle berørt av hiv for niende gang til hagekonsert i kjent stil. Et knippe utsøkte artister stiller opp gratis for å skape en festaften for alle frammøtte, og samtidig være med på å sette hivpositives livssituasjon på dagsorden. I fjor var 1600 mennesker samlet i hagen på Aksept i strålende sol og med minst like strålende stemning. Produsent for hagekonserten, Aksepts kulturleder Svein Fuglestad, er stolt over å kunne presentere en lang og variert artistliste for 2010.

Den munnrappe krølltoppen og stand up komikeren kjent som programleder for ”Torsdag kveld fra Nydalen”, Else Kåss Furuseth er konferansier for konserten.

Wallmans Salonger on Tour Norge stiller i fargerike kostymer og synger med trøkk og profesjonalitet, mens performance-artist og sanger Nils Bech presenterer låter fra sin nye elektronika-inspirerte plate sammen med saxofonisten Bendik Giske. Den internasjonalt anerkjente og prisbelønte a capella-gruppa Pust opptrer i grenselandet mellom folkemusikk, jazz og etnisk vokalmusikk, og gir publikum hakeslepp med sin virtuose musikalitet.

Produsent Svein Fuglestad er også glad for å kunne presentere en ung talentfull kvinne på 20 år som er i ferd med å slå gjennom som artist her i landet. Hun har røtter fra Kenya og en fantastisk stemme: Amina Sewali. Bodil Arnesen er en annen fantastisk sanger som i flere tiår har hatt store operaroller på scener rundt i hele Europa og gitt ut flere plater. Hun vil synge ”Air” av Bach som Andreas Heise har koreografert en dans til spesielt for hagekonserten på Aksept. Han danser sammen med Jon Ole Olstad.

Det blir enda flere homofile artister på scenen når Hans Esben Gihle, sanger med utpreget komisk talent, er tilbake på verandascenen på Aksept. Han har nylig hatt premiere på sitt splitter nye sommershow: ”St Hans Esben Aften. En sommer i clynol”. Skuespiller Yngve E Marcussen slår seg løs sammen med pianist og tekstforfatter Hanne T. Asheim, og Trine Lise Olsen får vist hvorfor hun var en soleklar vinner av ”Den norske humor” på NRK1 i høst.

Hivaktivisten Ophelia Haanyama Örum, opprinnelig fra Zambia men bosatt i Stockholm, kommer til Oslo for å delta på årets hagekonsert. Det blir ”vorspiel” fra porten åpner klokka 18.00 med mange spennende og morsomme overraskelser lover Svein Fuglestad.

www.aksept.org

Les også

schedule12.06.2024

→ Forebyggende eller risikabelt?

Har du hørt om DoxyPEP? Syntes du økningen av seksuelt overførbare infeksjoner er bekymrende? I enkelte land og på digitale plattformer hører man at antibiotika som forebyggende behandling (DoxyPEP) er løsningen på økningen av seksuelt overførbare infeksjoner. Vil DoxyPEP faktisk være redningen eller vil det forverre antibiotikaresistens-situasjonen?

schedule06.06.2024

→ Faglig påfyll og erfaringsutveksling 

I mai arrangerte HivNorge, i samarbeid med infeksjonsmedisinsk poliklinikk ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, Tromsø, et seminar for ukrainere som lever med hiv. HivNorge erfarer at det stor verdi i å etablere samhold og legge til rette for gode samtaler i trygge omgivelser.