Fra positiv til positiv

FOFAhelseinformasjon har laget fem informasjonsfilmer rettet mot nydiagnostiserte hvor hivpositive forteller om å være positiv positiv. — Målet er at man skal kunne se at det går fint an å leve med hiv, sier en av initiativtakerne Tore Holte Follestad.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

FOFAhelseinformasjon består av sexolog Tore Holte Follestad og daglig leder i Nye Pluss Kim Fangen. — Både Kim og jeg har over lang tid møtt hivpositive som i ulik grad har vært åpne om sin status. Noen har ikke fortalt det til noen nesten, mens andre er så åpne det kan bli. Vi tenkte at det kunne være en god ide å lage et kurs eller en nettressurs som hivpositive kunne bruke på nett når det måtte passe en og i tillegg kunne plukke de temaene som en var interessert i der og da, forteller Follestad. — Prosjektet er tenkt å være positive som snakker til andre positive om hvordan det er å leve med diagnosen. Målet er at en skal kunne se at det går fint an å leve med hiv, hvor viktig det er å begynne på medisiner, knytte kontakter med andre som lever med hiv og komme i kontakt med miljø som Aksept, HivNorge og Nye Pluss.

I filmene møter vi fem hivpositive, deriblant HivNorges styreleder Leif-Ove Hansen. Filmene er blitt til i samarbeid med blant andre HivNorge, Aksept, Nye Pluss, Sex og samfunn, Leve med hiv Bergen og Aksept og mestring i Trondheim.

— Vi tenker at filmene kan bli benyttet av både personer som lever med hiv, av fagfolk som skal møte personer som lever med hiv, skoler, organisasjoner, naboer, venner og familie. På den måten kan en få tatt bort myter og la de som lever med infeksjonen være stemmene som blir hørt, avslutter Follestad.

Fra positiv til positiv

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.