Egypt

En appelldomstol i den egyptiske hovedstaden Kairo har opprettholdt en dom på tre års fengsel for fem hivpositive menn fordi de anses som en trussel mot befolkningen. I alt ni personer er dømt så langt.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug

labelEmner:

Domstolen besluttet onsdag å opprettholde dommen etter en månedslang kampanje fra myndighetenes side rettet mot hivpositive og aidssyke. Dommene har vakt oppsikt og protester fra menneskerettighetsorganisasjoner både i Egypt og i verden forøvrig, melder nettsida afrolNews.

afrolNews

Les også

schedule26.07.2024

→ Hiv og stigma i helsevesenet

En europeisk undersøkelse viser at opp mot 69% av alle som møter mennesker med hiv gjennom sin profesjon, har manglende kunnskap om overføring og forebygging av hiv. Mer enn halvparten av respondentene rapporterte at de følte en grad av bekymring når de visste at pasienten levde med hiv, for eksempel ved blodprøvetaking eller sårstell.

schedule26.07.2024

→ Når helse ikke kan prioriteres 

Sterke vitnesbyrd fra krigsherjede områder som Ukraina, Armenia, Palestina og Sudan viser at mange som lever under umenneskelige forhold må prioritere sikkerhet og trygghet, og at helse og medisiner ofte kommer i annen rekke.