Chemsex

HivNorge, Helseutvalget, FRI, Nye-Pluss, Oslo Fusion og Aksept inviterer til visning av den kontroversielle og konfronterende dokumentarfilmen Chemsex. Det vil bli introduksjon av filmskaper og samtale om Chemsex i Norge med aktører fra uteliv.

scheduleOppdatert: 16.12.2022

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Chemsex innebærer at man bruker rusmidler under sex for å bli kåtere, få økt følsomhet og bedre nytelse. Det skjer gjerne i forbindelse med sex med mange deltakere over lengre tid. Rusmidlene det er snakk om er ofte metamfetamin, GHB og mefedron. Noen velger å sniffe eller injisere rusmidlet og det kan være økt risiko for smitte ved deling av snifferør og brukerutstyr for injisering.

Chemsex er en del av msm-miljøet (menn som har sex med menn) i Norge, det er lite synlig men det er her. Vi vil sette lys på det som for noen er nytelse, tilhørighet og intimitet, for andre skam, destruksjon og krise. Hvor utbredt er chemsex, og hvilke konsekvenser har det for individ, miljø og helse? Vi ønsker å vise denne dokumentaren for å få chemsex inn i diskusjonen rundt rus, identitet og solidaritet i msm-miljøet.

─ Jeg har sett dokumentaren og mener den vil provosere, sjokkere og skape debatt, sier Leif-Ove Hansen, styreleder i HivNorge. ─ Jeg tror det for mange flere enn vi vet kan være problematisk med rus og sex, grensegangene mellom misbruk og rekreasjonsbruk er smale og derfor må vi være observante på dette også i sammenheng med hiv.

arrangementets facebookside

Dette arrangementet på Pride House foregår på engelsk og er et samarbeid mellom Helseutvalget, HivNorge, Nye-Pluss, FRI, Aksept, Oslo/Fusion og Oslo Pride.

Pride House er Norges største skeive politiske verksted og blir tilrettelagt av Oslo Pride og FRI Oslo og Akershus. Tema for Oslo Pride

2016 er solidaritet.

Alle arrangementene på Pride House i Eldorado Bokhandel er gratis og åpent for alle.

www.oslopride.no/pride-house

This event at Pride House will be held in English, and is a collaboration between Helseutvalget, HivNorge, Nye-Pluss, FRI, Aksept, Oslo/Fusion and Oslo Pride.

www.oslopride.no/pride-house

All events at Pride House are free of charge.

Les også

schedule25.09.2023

→ Belyser diskriminering i helsevesenet

Helsefestivalen ble i helgen arrangert for fjerde gang av Tverrkulturell helseinfo og samarbeidspartnere i Oslo. Festivalen tar for seg viktige temaer på helsefeltet, og i år var hovedtemaet diskrimering i helsevesenet. Helsefestivalen gikk over to dager hvor det ble invitert til både fagseminar og en åpen dag med stands på Grønland torg.

schedule13.09.2023

→ HivNorge på OSLOErotic

I helgen ble film og kunstfestivalen OSLOErotic arrangert for første gang. Festivalen ble arrangert på kulturarenaen SALT i Oslo, med visjon om å presentere publikum og samfunnet for en sunn relasjon til seksualitet. Som en del av festivalens faglige program deltok HivNorge i en sofasamtale om hiv og sex.