Brenner

- Jeg brenner veldig for hivsaken. Dette er en sak som får altfor lite oppmerksomhet både i media og i samfunnsdebatten, sier artisten Heine Totland når HivNorge nå skal markere at det er 20 år siden hivpositive startet sin egen interesseorganisasjon.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

Totland skal være konferansier på HivNorges artistgalla «Sprell levende».

Sprell levende

– Jeg er med på denne markeringen for å gi mitt bidrag til å sette nytt fokus på en sykdom og samfunnsproblem som i en periode ble overeksponert og som nå nærmest har blitt ignorert i folks bevissthet, sier Åge Sten. Nilsen har et personlig forhold til avdøde Queen-vokalist Freddie Mercury som døde av aids i 1991. – Med over 50 forstillinger av Queen-hyllesten The Show Must Go On, hvor Freddie Mercurys liv får en ekstra oppmerksomhet, synes jeg det var naturlig å bli med på dette, sier han. – Freddie har nærmest blitt symbolet på aidsproblematikken selv om vi alle helst vil huske ham fra tiden før sykdommen røvet ham fra oss. Too Much (unsafe) Love Will Kill You, sier Åge Sten Nilsen.

Korleder Steinar Svendsen i Oslo Fagottkor sier det er viktig å holde fokus på hiv og aids og synliggjøre at dette fortsatt er tilstede, ikke minst i homsemiljøet. – Derfor stiller vi opp på denne artistgallaen, sier han. Sammen med Ingrid Bjørnov gir Fagottkoret smakebiter av hva de har å by på når HivNorge inviterer til artistgallaen «Sprell levende» på Christiania Teater torsdag 21. august.

– Vi er alle berørt av dette i vår hverdag, sier Svendsen og synes det er viktig å stille opp når vi opplever at hivpositive i dag kanskje er en av de mest stigmatiserte i vårt samfunn. – Vi opplever også at det innen homsemiljøet kan være vanskelig å være hivpositiv og derfor er det viktig å opprettholde oppmerksomheten, sier Steinar Svendsen.

Sammen med en rekke andre artister som blant andre Pitsj, Andrine Sæter, Nikolay Lange-Nielsen og Fredrik Steen markerer HivNorge at hiv også angår oss her i landet og ikke bare er noe som skjer i Afrika. Artistgallaen «Sprell levende» går av stabelen på Christiania teater torsdag 21. august.

Samtidig er det 25 år siden det første aidstilfellet ble diagnostisert her i landet.

billettservice

Les også

schedule12.06.2024

→ Forebyggende eller risikabelt?

Har du hørt om DoxyPEP? Syntes du økningen av seksuelt overførbare infeksjoner er bekymrende? I enkelte land og på digitale plattformer hører man at antibiotika som forebyggende behandling (DoxyPEP) er løsningen på økningen av seksuelt overførbare infeksjoner. Vil DoxyPEP faktisk være redningen eller vil det forverre antibiotikaresistens-situasjonen?

schedule06.06.2024

→ Faglig påfyll og erfaringsutveksling 

I mai arrangerte HivNorge, i samarbeid med infeksjonsmedisinsk poliklinikk ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, Tromsø, et seminar for ukrainere som lever med hiv. HivNorge erfarer at det stor verdi i å etablere samhold og legge til rette for gode samtaler i trygge omgivelser.