Bli med å feire Oslo Pride!

Årets Oslo Pride arrangeres 18. - 27. juni. Dessverre vil feiringen også i år se litt annerledes ut enn tidligere år, men HivNorge inviterer til flere arrangementer i løpet av uken.

scheduleOppdatert: 24.06.2021

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

HivNorge deltar med to arrangementer på årets Pride House.

Historien om hiv i Norge
«Alle» har sett serien «It’s a sin» om starten på hivepidemien i England. Men hvordan var det egentlig i Norge på denne tiden? Vi inviterer til en samtale mellom personer som levde i Norge da hivepidemien traff oss tidlig på åttitallet. Søndag 20. juni kl. 19.30 på Melahuset.
 
Felles innsats – felles seier
Norge har oppnådd UNAIDS sine såkalte 90-90-90mål: Innen 2020 skulle 90% av alle som lever med hiv kjenne til sin status, 90% av dem som har fått hivdiagnose skulle være under behandling, og 90% av dem som er under behandling skulle være smittefrie. Vi inviterer til en samtale mellom fagfolk og frivillige som har bidratt til arbeidet med testing og behandling av hiv i Norge de siste årene, samt folk som har jobbet med internasjonale samarbeidsprosjekter. Tirsdag 22. juni kl 15.00 på Melahuset.

Det er førstemann til mølla på Melahuset, for mer informasjon om programmet i prideuken gå til https://www.oslopride.no/events

Etter arbeidstid
HivNorge inviterer på noe å spise og en god prat i Oslo sentrum, onsdag 23. juni klokken 17.00. Grunnet smittevernhensyn er det kun et begrenset antall plasser og det er viktig at du melder deg på. Følg denne lenken for påmelding

Pride treff
Årets Prideparade spres i bilkortesjer rundt om i Oslo by. HivNorge inviterer til treff for å feire avrundingen av Oslo Pride i Oslo sentrum lørdag 26. juni klokken 14.00. Det vil bli et enkelt måltid og noe godt i glasset. Grunnet smittevernhensyn er det kun et begrenset antall plasser og det er viktig at du melder deg på. Følg denne lenken for påmelding

Vi gleder oss til å se dere etter lang tid med nedstengning og sosial distansering! Har du spørsmål ta kontakt på 21 31 45 80 eller via post@hivnorge.no.

Les også

schedule05.08.2022

→ Norge er tildelt svært få vaksiner mot apekopper

Det europeiske legemiddelverket EMA, godkjente 22. juli at koppevaksinen brukes for å forebygge apekopper. Folkehelseinstituttet FHI anslår at vaksinen vil være tilgjengelig i Norge fra slutten av august, men har gjennom det europeiske vaksinesamarbeidet kun fått tildelt doser til å fullvaksinere omtrent 700 personer. Det er høyst usikkert om Norge vil få tildelt flere doser i 2022.

schedule04.08.2022

→ Erfaringer fra AIDS2022 

Aidskonferansen er en enorm arena, med et utall foredrag, workshops, symposier og andre sesjoner, utstillinger, arenaer der organisasjoner, bedrifter og andre presenterer seg. Vi møter så mange mennesker med forskjellig bakgrunn, forskjellige roller, forskjellige erfaringer og ulike utfordringer, men opplever likevel et samhold, en vilje og et felles mål: Å bidra til å eliminere hiv/aids som en folkehelseutfordring innen 2030 og å forbedre livskvaliteten til mennesker som lever med hiv.