Beskytter seg ikke

Manglende kunnskap om hiv og liten grad av beskyttelse mot seksuelt overførbare sykdommer preger seksuallivet til ungdom i Sverige, viser en undersøkelse. Norsk ungdom er like ille.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Bente Bendiksen

labelEmner:

Ungdomsbarometern 2009-2010

I den internettbaserte undersøkelsen oppga 56 % at de anser at kondom alltid skal benyttes ved sex med tilfeldig partner. Men dersom de ikke har kondom for hånden, oppgir hele 26% at de heller utsetter seg for risiko enn å avstå fra sex.

Syv av ti vurderer sannsynligheten for å bli smittet med klamydia som liten eller ikke tilstede, og hele 88% oppga at de vurderte risikoen for å bli smittet av hiv som liten eller ikke tilstede. Noe som kan forklare det høye tallet er at flere av respondentene har fast partner, og en av fire stoler på at partneren vil informere om det dersom vedkommende har en kjønnssykdom.

Norge på klamydiatoppen

Folkehelseinstituttet

RFSU

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.