Temamøte om kvalitetsregisteret for hiv

Endelig får vi et kvalitetsregister for hiv i Norge. Dette er flott og viktig, og vil bidra til at både infeksjonsleger, forskere og pasienter vil få vite mer om helsen til alle som lever med hiv, hvordan mennesker med hiv kan følges opp enda bedre og hvilke legemidler og nye metoder som bør utvikles. Hva betyr dette for deg som lever med hiv?

Hvor og når

place Felix konferansesenter, Bryggetorget 3, 0250 Oslo eller digitalt fra der du befinner deg event 19.05.2022 - 19.05.2022 schedule 17:30

Alle som lever med hiv i Norge og som får hivbehandling, vil bli spurt om å delta i dette kvalitetsregisteret for hiv (NORHIV). Du vil da få et samtykkeskjema som du må signere. Hva er et kvalitetsregister? Og hva innebærer det for deg å delta i et slikt register? Hva er et samtykkeskjema og kan man trekke det tilbake?

Aksept og HivNorge inviterer til et temamøte hvor du får informasjon om dette og kan stille spørsmål om hva dette innebærer for deg. Møtet vil finne sted på Felix konferansesenter 19. mai kl. 17.30. Du kan også følge temamøtet digitalt hvis du ønsker det. Aksept vil i tillegg vise møtet digitalt i sine lokaler i 2. etasje i Hammersborg Torg 3, Oslo.

Utdrag fra programmet:

HivNorges generalsekretær Anne-Karin Kolstad vil innlede om hvorfor vi har et temamøte om dette. Overlege ved OUS og primus motor for NORHIV, Bente Bergersen, vil ta oss igjennom hva NORHIV er og hva samtykkeskjemaet innebærer.

Spesialist i personvern, jurist og ekspert på helserett/personvern Heidi Beate Bentzen, vil forklare hva som er lov og ikke lov og hvilke erfaringer har vi med personvern ved medisinske kvalitetsregistre. Og Aksept, ved virksomhetsleder Øyvind Jørgensen, vil gi en orientering om hva Aksept bistår med når det gjelder samtykkeskjemaet og NORHIV. Juridisk rådgiver i HivNorge, Halvor Frihagen, vil samle innlederne i et panel, hvor publikum kan stille spørsmål. Frihagen har også representert HivNorge i arbeidet med NORHIV. Spørsmål kan stilles i forkant av møtet, ved å sende dem på e-post eller via chatten under selve møtet.

På Felix konferansesenter vil det bli servering av mat og drikke fra kl. 16.30. Dersom du vil følge møtet fra Felix konferansesenter melder du deg på via lenken nederst på siden.

Skal du følge møtet digitalt trykker du på denne lenken.

Tid: Torsdag 19. mai kl. 17.30 (for de som følger møtet fra Felix konferansesenter, serveres mat fra kl. 16.30).
Sted: Felix konferansesenter, Bryggetorget 3, 0250 Oslo eller digitalt fra der hvor du er
Påmeldingsfrist for de som skal møte hos Felix: 18. mai kl. 12.00