Temamøte om testamente, fremtidsfullmakt og rettigheter i helsevesenet

Torsdag 2. mars inviterer HivNorge til temamøte om testamente, fremtidsfullmakt og rettigheter i helsevesenet for mennesker som lever med hiv. Lurer du på om det er nødvendig å skrive testamentet? Er du usikker på hva det innebærer å ha taushetsplikt? Bli med og få svar på spørsmålene dine.

Hvor og når

place HivNorges lokaler i Rosenkrantz' gate 4, Oslo event 02.03.2023 - 02.03.2023 schedule 17:00

Kan man gi fullmakt til pårørende i spørsmål som gjelder kritisk helsehjelp og avgjørelse om livsforlengende behandling eller ikke?

HivNorges jurister Halvor Frihagen og Gro I. Thorup har begge bred erfaring fra juridisk arbeid, spesielt innen områder som berører barn- og familierett, arverett, flyktning – og asylrett, og arbeidsrett.

Mange tenker at testamente bare er relevant for gamle, andre har ønske om at deres arv skal gå til andre enn deres nærmeste pårørende per arverett. I disse tider er det flere og flere som sitter med en strammere personlig økonomi, og det er behov for å spares der det kan spares. Da kan det være til hjelp å høre om hvilke hivrelaterte tjenester som er gratis, og når man kan ha rett på refusjon.

Halvor og Gro vil ta for seg temaene:

  • Testamente og fremtidsfullmakt
  • Rettigheter i helsevesenet
    • Rett til gratis psykologbehandling
    • Rett til tannbehandling
  • Taushetsplikt

Det er mulig å stille spørsmål underveis eller ved å sende inn spørsmål i forkant. Spørsmål kan sendes til post@hivnorge.no eller via vår Facebook-side.

Det vil bli enkel servering, så det er fint om du melder deg på slik at vi vet hvor mange vi blir.

Tid: Torsdag 2. mars kl. 17
Sted: HivNorges lokaler i Rosenkrantz’ gate 4
Påmeldingsfrist: Onsdag 1. mars kl. 14

Foto: Guro Sørensen