Hvordan påvirket og påvirker hiv-epidemien livene våre? 40 år med hiv.

Gjennom 40 år har hiv påvirket svært mange skeive menn som vokste opp etter åtti- og nittitallet, enten vi ble smittet eller ikke. HivNorge inviterer til en panelsamtale om hva smittefrykten gjorde med oss.

Hvor og når

place Legenes hus kurs- og konferansesenter event 28.06.2023 - 28.06.2023 schedule 20:30

HivNorge tar opp temaet hiv, og hvordan hiv i 40 år har påvirket og fortsatt påvirker livene til skeive.

I anledning Oslo Pride House, inviterer vi til en panelsamtale snakke om hva smittefrykten gjorde med oss, særlig før de effektive medisinene kom, medisinene som gjør at hiv ikke lenger smitter. Har hiv forandret hvordan vi ser på kroppen vår og hvordan vi har formet seksualiteten vår? Hva skjedde med opprøret mot heteronormen? Og har hiv ført til kamp for heteronormativ ekteskapslov, heller enn å utvide normene for samliv?

Gonorétallene har aldri vært så høye som i 1946 og 1975, tall som er ti- og tjue ganger høyere enn tallene vi ser i dag. Drepte hiv den seksuelle revolusjonen? Og hvordan har de skeive miljøene håndtert tapet å miste av så mange venner og kjente til aids? Er vi over traumet?

Fra panelet vil vi høre fra langtidsoverlevende med hiv, journalist og forfatter Arve Juritzen og andre aktivister som har forholdt seg til hiv i 40 år.

Få med deg samtalen på Oslo Pride House, Legenes hus, kurs og konferansesenter, Christiania Torv 5, 0158 Oslo, i lokalet Eyr på onsdag 28. juni klokken 20.30.

Foto: Shutterstock